Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvändaren som ska basa i båset

”Vi ska spela med fart, vi ska spela offensivt med press över hela planen och vi ska komma till anfall snabbt.”

Annons
Ulf Hedberg är tillbaka i FAIK-båset.

I veckan blev det klart att Leksandsbon Ulf Hedberg tar över som tränare för Fagersta AIK. Det blir Hedbergs andra sejour i båset hos FAIK.

– Det finns lite av revanschkänsla kvar efter förra gången, säger Ulf Hedberg.

Jakten på en ny tränare tog slut för FAIK-ledningen på onsdagskvällen. Då föll alla pusselbitar på plats för 50-årige Ulf Hedberg, och han tackade ja till erbjudandet att åter basa i FAIK-båset.

– Det här känns bra, och som jag sagt tidigare, jag känner lite extra för FAIK. Jag har följt laget sedan jag var här förra gången, och jag gillar att de alltid försöker spela en fartfylld hockey, säger Hedberg.

Första rundan i FAIK blev två säsonger lång. Vintern 2006-2007 var FAIK riktigt nära att ta steget upp i division 1 via kvalserien.

– Vi hade allt i egna händer, men misslyckades, säger Hedberg.

– Säsongen efter blev inte lika bra. Det stämde inte riktigt med nyförvärven och vi slutade i mitten av serien. Så nu är det väl lite av revansch som jag är ute efter.

Ulf Hedberg har haft en rad tränaruppdrag. Både bland seniorer och juniorer. Plus att han har tränat Leksands damlag i den högsta serien.

Men de senaste säsongerna har Hedberg valt att inte vara tränare för något lag. Han har i stället lagt tiden på sitt civila arbete.

– Men nu känner jag att tiden finns, och jag är sugen på att träna ett lag igen och då passar FAIK bra, säger Hedberg.

Spelartruppen är inte komplett än. Men den har fyllts på så sakta.

– Jag tycker att det ser bra ut. Inte minst på backsidan där det i veckan blev klart att Mathias Morén fortsätter, säger Hedberg.

– Framåt finns en del unga killar som jag hoppas kunna få vara med och lyfta. Som Casper Sandström, som kan bli riktigt bra.

Sedan behöver förstås FAIK fylla på truppen med lite spetskompetens, främst på forwardssidan.

– Där är väl tanken att jag ska kunna hjälpa till att hitta något. Jag har ju hunnit skaffa mig en del kontakter. Men det gäller förstås att kostnaden är rimlig, säger Hedberg.

– Sedan skulle jag gärna vilja ha in en målvakt till för att öka konkurrensen.

Hur vill du att laget ska spela?

– Vi ska spela med fart, vi ska spela offensivt med press över hela planen och vi ska komma till anfall snabbt när vi vinner pucken. Det ska gå snabbt och enkelt ut ur egen zon, säger Hedberg.

– Sedan ska vi förstås kunna spela defensivt också. Vi måste ha en plan B att ta till.

Läs mer: Så ser FAIK:s försäsong ut

Läs mer: Tre backar blev klara för FAIK

Läs mer: Nygammal tränare tar över FAIK

Annons