Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslaget och dålig skärpa

”Vi skapade mycket men gjorde inte mål, det är inte godkänt”

Annons
Robin Rebermark gjorde Västanfors fjärde mål.

.Trots en inte allt för bra insats av Västanfors IF blev det vinst mot Helenelunds IK på fredagskvällen. 4–2 (3–1) slutade matchen som hemmalaget borde stängt redan under den första halvtimman.

– Vi skapade mycket men gjorde inte mål, det är inte godkänt, säger Västanforstränaren Alexander Zinkevitch efter matchen.

Det började riktigt bra för Västanfors då man reden i den tredje matchminuten gjorde 1–0 genom Fredrik Rydberg. Andreas Hjulström svarade för förarbetet.

Trots den lovande starten så blev matchen lite som avslagen sockerdricka. Dålig skärpa speciellt i avsluten från hemmalagets sida gjorde att gästerna kunde hänga sig kvar i matchen. Frågan är om killarna mer åkte och tänkte på att spela fram Rydberg till mål i jakten på segern skytteligan än att fokusera på lagets insats.

Nu kom dock både 2–1 och 3–1 innan paus. Efter första halvlek borde man med bättre skärpa avgjort tillställningen. Dryga tio minuter in på andra halvleken hade VIF ett kanonskott i ribban.

På returen snappade Helenelund upp bollen och vände spelet. I stället för ett hemmamål blev det en reducering för gästerna. I den sista ordinarie spelminuten kunde så Robin Rebermark sätta det fjärde hemmamålet och fastställa slutsiffrorna.

Det var inte en helt nöjd Alexander Zinkevitch som efter matchen konstaterade att det blev en seger.

– Vi skapade mycket chanser men gjorde inga mål och det är inte godkänt. Sedan tappade vi boll allt för ofta trots att vi inte var pressade. Vi tog ofta fel beslut i avgörande lägen. Man skall dock ha klart för sig att det är lite svårt att tända till även om vi pratade mycket om det, men vi hade klarat kontraktet. Så det blev med tanke på det ingen lätt match. Men det är bra med två poäng och nu har vi chans på sjätteplatsen i serien.

På söndag avslutar Västanfors seriespelet med hemmamatch mot HaparandaTornio.

Läs mer: Aktuell tabell finns här.

Läs mer: Matchfakta finns här.

Annons