Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutningen som ger Västanfors hopp

"Den här hösten har känts väldigt positivt".

Annons
Pelle Olander och Gunnar Mattson, Västanfors.

Säsongen är över. Västanfors IF slutade fyra i division 3, en bit efter de två absoluta topplagen. Men säsongsavslutningen ger hopp inför nästa sommar.

– Den här hösten har verkligen känts som ett lyft, säger Västanforstränaren Pelle Olander.

Antalet damlag i Västmanland minskar. 2009 var 37 damlag anmälda till seriespel från Västmanland. 2015 kom 17 damlag till spel.

Sedan länge är det enbart Västanfors som har damlag i gång i seriespel i den norra länsdelen. Under många säsonger höll klubben till i division 2, men nu är det trean som gäller. En serie som är gemensam för Västmanland och Örebro.

För Västanfors del är det inga problem att få ihop spelare till ett A-lag. Och Pelle Olander, som funnits i klubben i många år, ser en positiv trend.

– Egentligen kanske det började redan förra hösten. Men just den här hösten har känts väldigt positivt. Det är helt klart ett lyft. Det har varit bra uppslutning på träningarna, och intensiteten har var väldigt bra, säger Olander.

– Och det har varit en väldigt bra utveckling på hela gänget.

Liksom hos många andra klubbar har Västanfors en relativt låg medelålder i sitt damlag. Det gör att det ofta är tjejer som lämnar föreningen, bland annat för studier på annan ort.

– Men i höstas tappade vi bara en spelare, det brukar vara fler, säger Olander.

– Det roliga är sedan att Sara Nilsson är på gång igen. Hon var tillbaka i somras, men skadade ett knä. Så nu tar hon sikte på nästa sommar i stället.

Det inte klart hur Västanfors ledarstab kommer att se ut sommaren 2016. Men det arbetet pågår för fullt.

– Styrelsen ligger bra till med sitt arbete, säger Pelle Olander.

Mer läsning

Annons