Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avstängde målkungen berättar om firandet: "Det blev lite sent"

Avstängd från matchen – men från firandet efteråt kunde ingen stoppa William Klasén. – Helst hade man spelat, men det funkade på sidan också, säger han. 

Annons
William Klasén var en av de som firade Fagersta Södras uppflyttning hårdast, trots att en avstängning tvingade honom att sitta på läktaren.

Han hade dominerat division 3 tillsammans med Emil Zoltek, och gjort 19 mål under säsongen. Men när Fagersta Södras öde skulle avgöras i lördags tvingades William Klasén sitta på läktaren, avstängd efter tre varningar. 

Det hindrade dock inte den målfarliga spelaren från att njuta efter segern. På planen och i omklädningsrummet var han kanske den spelaren som firade hårdast. 

– Ja, det blev lite firande. Det var kul Helst hade man spelat, men det funkade på sidan också., säger Klasén med ett skratt. 

Hur gick firandet vidare från arenan?– Vi samlades hemma hos Johan (Adamsson), och skålade lite och sådär.

Blev det sent?

– Det blev lite sent, men det var lugnt.

Vem festade bäst i laget?– Jag vet inte (skratt). Alla gjorde det nog ganska bra. 

Tillsammans med Emil Zoltek bildade William Klasén under säsongen division 4Västmanlands giftigaste offensiva duo. Tillsammans gjorde de 42 mål under säsongen, en succé som tog laget hela vägen till serieseger. 

– Det är svårt att säga vad det beror på, men det har bara klickat. Vi har insett att vi blir bättre tillsammans om vi släpper bollen i rätt lägen, det är det som blir bäst för laget. 

Zoltek vann skytteligan på 23 mål, och med 19 mål kom Klasén trea. Han tappade dock andraplatsen i sista omgången, när Hallstahammars Daniel Grbic gjorde fyra mål.

– Ja, det var lite tråkigt, men det spelar inte så stor roll. Det var tråkigt att han skulle gå in och göra fyra i sista matchen, säger Klasén med en skämtsam ton. 

Vad tror du krävs för att ni ska etablera er i trean?

– Svårt, jag vet inte riktigt hur division 3 står sig och så, men något nyförvärv vore väl bra att förstärka med när vi gått upp. Men jag tycker ändå att vi har så pass bra lag så jag tror att vi kan stå oss ganska bra ändå. Vi har mött division 3-lag på försäsongen och sett bra ut ändå. Man kände redan då på försäsongen att det kunde bli riktigt bra. 

Blir du kvar till nästa år?– Det skulle jag nog tippa på, som det ser ut nu. Det är några månader kvar och mycket kan väl hända, men som det känns nu blir jag kvar. Och det är ju det man vill också. 

Mer läsning

Annons