Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backarna dominerade i Södras kross

Sju insläppta mål mot Västerås BK30. Fyra insläppta mål mot Arboga Södra. Men nu klickade allt för Fagersta Södras backlinje. I 5–1-segern mot Hallstahammar stod de emot i princip allt.

Annons
Artur Poghosyan var snabb på sin kant.

Fagersta Södra har hittat ett vinnande koncept – i defensiven. De senaste matcherna har försvaret läckt rejält, men hemma mot Hallstahammar såg det helt annorlunda ut.

Kvartetten med Artur Poghosyan, Claes Gustafsson, Martin Metsomäki och Joakim Larsson stod för en grym insats och höll bort Hallstahammars offensiva krafter på ett ypperligt sätt.

– Det kändes otroligt bra. Vi kompletterar varandra, ”Metso” (Martin Metsomäki) är en naturlig ledare, säger mittbackskollegan Claes Gustafsson.

Paret som styrde Södra bakifrån jobbade bra ihop och höll upp backlinjen när det behövdes.

Och det behövdes verkligen. Två gånger om satte Hallstahammar jublet i halsen. Det de trodde var korrekta gjorda mål var i stället offside – tacka backarna för det.

– Jag och Claes fungerar bra tillsammans. Han är klockren på huvudet och värderar lägen bra, säger Martin Metsomäki och fortsätter:

– Det känns verkligen som att vi har spelat ihop en bra backlinje.

Ja, det var inte bara Claes Gustafsson och Martin Metsomäki som stod för stabila insatser. Även ytterbackarna Artur Poghosyan och Joakim Larsson visade klass.

– Artur var strålande, säger Metsomäki och får medhåll av tränare Khoa Mai:

– Defensivt får han högsta betyg, och offensivt är han vass också. Jag är glad att han följer med framåt.

Poghosyan var också högst delaktig i det absolut punkterande målet för Södra. I den 90:e minuten, när Södra ledde med 3–1, var de flestas ben trötta på grund av den tungspelade planen i regnet. Men inte Poghosyans. I stället tog han sats från sin backposition och flög förbi flera Hallstahammarspelare. Väl framme vid straffområdet spelade han in till Calle Enarsson som i sin tur serverade Johan Adamsson som enkelt satte 4–1. Till slut blev det 5-1 till Södra.

Läs mer: Khoa Mai valde att hylla en annan viktig kugge efter matchen. Läs om hans "matchens lirare" i fredagens tidning.

Läs mer:

Calle Enarsson kom in i matchen och var delaktig i tre mål framåt. I fredagens tidning analyserar han målet och assisterna.

Mer läsning

Annons