Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backveteranen imponerad av sitt lag

"Som det här laget har rest sig under säsongen".

Annons
Jani Muntila var en viktig kugge i Per-Ols kvalvinnande lag.

Per-Ols gick ut hårt inför säsongen. Värvade bra, och målsättningen var klar. Laget skulle till kval.

Hösten blev inte riktigt som tänkt. Visst, Per-Ols fanns med i täten. Men det fattades ändå lite.

Lagom till omstarten efter jul kom Jani Muntila in i truppen. En 36-årig västeråsare med rutin från backspel på elitnivå, och han kom att bli en viktig kugge i Per-Ols jakt på en kvalplats.

Direktplatsen till kvalet plockade IBK Hallsta hem i överlägsen stil. Så Per-Ols fick ta vägen via förkvalserien. Och på vägen dit visade Muntila sin klass.

– Som det här laget har rest sig under säsongen, säger Jani Muntila direkt efter det att division 1-platsen säkrats i Mellringehallen på påskdagen.

– Jag tror aldrig att jag varit med om något liknande.

Väl i förkvalserien visade Per-Ols klass. Vann samtliga tre matcher. Bland annat då mot Skälby som besegrades med 9–3 på bortaplan.

I slutkvalet kunde inte heller Örebrolaget Wasahus-73 stoppa Per-Ols. Vinst hemma i Fagerstahallen med 8–2 och borta med 8–7. Muntila gjorde som vanligt sitt och satte två mål.

– Jag unnar verkligen det här laget att gå upp. Ledarna och spelarna. Alla är med och bidrar, säger Muntila.

Nästa säsong blir säkert tuffare för Per-Ols. Men redan nu ska truppen spikas. Och då väntar massor av jobb för sportchefen Johan Andersson.

– Vi har inte pratat med spelarna än. Vi vill klara av kvalet först, sa Johan Andersson med någon timme kvar till den avgörande kvalmatchen i Örebro.

Nu kvalet avklarat. Per-Ols lyckades bättre än vad Hallsta gjorde. Serieettan blir kvar i division 2. Gamla Stan IBK från Skellefteå tog platsen i ettan med ynka ett måls bättre målskillnad.

Mer läsning

Annons