Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors stortalanger uttagna i P15-landslaget: "De har alltid stuckit ut"

De är bara 14 år gamla men knackar redan på dörren till allsvenskan. Nu har Västanforstalangerna Clas Boström och Gabriel Augustsson tagits ut till P15-landslagets kommande landskamper.
– De har alltid stuckit ut sedan de var små, säger förbundskaptenen Göran Boström.

Annons

Gabriel Augustsson och Clas Boström är uttagna till P15-landslaget.

16 spelare har tagits ut till P15-landslagets landskamper mot Finland. Detta efter en rejäl gallring.

– På det första lägret var vi 400 spelare. Sedan bantades truppen ner till 120 killar i första gallringen och till 16 spelare i den senaste. Det har varit en kraftig gallring, konstatear Göran Boström.

Vi måste gå tillbaka flera årtionen i tiden för att hitta en uttagning där två spelare från Västanfors tagit sig hela vägen till en slutgiltig trupp.

– Jag satt och försökte fundera över när två killar från Västanfors senast blev uttagna samma år. Jag tror att det var på 1970-talet, säger Göran Boström.

Som tränare åt både P15-landslaget och Västanfors P16-lag, har han följt Clas och Gabriel på nära håll under flera år. Relationen är extra stark i och med att Göran dessutom är pappa till Clas.

Men någon räkmacka in i landslaget har inte killarna fått enligt förbundskaptenen.

– Det är snarare tvärtom. Killarna måste leverera flera gånger om för att bli uttagna. Uttagningen av min egen son gjordes av biträdande förbundskaptenen som tyckte att Clas passade in perfekt i vårt lagbygge med sitt fysiska spel, säger Göran.

Försvararen Clas Boström har spelat sig till en plats i P15-landslaget.

Både Clas och Gabriel tränar flera gånger i veckan med Västanfors A-lag.

– Båda två har även suttit med på bänken varsin match under allsvenskan. De har stor nytta av att få träna med äldre spelare regelbundet, säger Göran.

Förbundsskaptenen beskriver Gabriel Augustsson som en målfarlig anfallare.

– Han är storväxt för sin ålder och har bra klubbkontroll och skridskoåkning. Sedan har han ett bra målsinne.

Gabriel Augustsson beskrivs som en målfarlig anfallare.

Fysiken är en av egenskaperna som kännetecknar klubbkompisen Clas Boström.

– Han är en väldigt bollskicklig försvarare. Sedan är han kraftfull i spelet och har ett bra passningsspel, enligt förbundskaptenen.

Den 4 februari spelar det svenska P15-landslaget borta mot Finland i Helsingfors. Dagen därpå spelas returmötet på svensk mark i Sollentuna.

Förutom de både Västanforstalangerna finns Tillbergaspelarna Edvin Porswald, August Karlsson och Kasper Sandgren med i truppen från länet.

Fagerstabon Göran Boström är sedan tre år tillbaka förbundskapten i P15-landslaget.

Mer läsning

Annons