Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanforstränaren nöjd trots förlust: "Detta är ett steg framåt"

Uddamålsförlust i träningsmatchen mot Motala. Ändå var tränare Alexander Zinkevitch nöjd med sina mannar.

Annons

Fredrik Rydberg hittade nätet två gånger om i träningsmatchen mot Motala.

Västanfors bandykillar träningsspelade på fredagskvällen i ABB arena mot IFK Motala. Det blev förlust, 3-4, men trots det var lagets tränare Alexander Zinkevitch relativt nöjd.

– Vi står upp bra och detta är ett steg framåt.

Det blev som väntat en match där VIF verkligen fick känna på tempo då Motala är ett snabbt och rappt spelande lag. Direkt från start var det högsta fart och Motala tar ledningen redan efter dryga två minuter på en hörna. Efter detta så får Västanfors försvaret verkligen visa vad man går för.

Men man står upp mycket bra och lämnar inga större ytor till sina motståndare. I den tjugonde minuten kommer så 0-2 när man släpper till en lucka och en Motalaforward kan åka igenom och sätta bollen i nät bakom Adam Johansson i VIF-buren. Adam som för övrigt svarade för två jätteräddningar vilket gjorde att det inte stod mer än 2-0 till Motala i paus.

Motala hade mycket boll i den första halvleken men VIF stod upp bra. I den andra halvleken kom reduceringen i den andra spelminuten när Johan Andersson får ordentlig träff på en hörna. Bara ett par minuter senare är det Fredrik Rydbergs tur att göra mål 2-2. Lagen följs sedan åt i målprotokollet. Motala får dock sista ordet när man lite turligt kan göra segermålet tre minuter innan slutsignalen.

Trots detta så kan man förvänta sig en riktig rolig och intressant bandyvinter. För det finns en hel del positivt att ta med sig trots att laget inte tränat på stor is ännu. Tränare Zinkevitch var också nöjd med var killarna presterade.

– Jag tycker vi står upp bra. En klart bättre match i dag än när vi mötte Falun och Örebro så detta visar att vi är på rätt väg. Försvarsmässigt spelar vi stabilt och lugnt. I andra halvlek får vi till anfallsspelet riktigt bra så det börjar komma.

Mer läsning

Annons