Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BANDYPREMIÄR: Han gillar rollen som grovjobbare

”Det klickade direkt när jag fick testa.”

Annons
Oliver Sundström, Västanfors grovjobbare.

Oliver Sundström är förmodligen den som åker mest skridskor av alla spelarna i Västanfors IF under en match. Däremot gör han sällan mål och han får aldrig några rubriker.

– Det här passar mig, jag får energi av den här rollen, säger den defensive mittfältaren.

På söndagseftermiddagen drar säsongen i gång på allvar för Västanfors. På Arena Polarica väntar hemmalaget HaparandaTornio.

För att Västanfors ska få några premiärpoäng med sig hem krävs säkert en gedigen laginsats. Och där kommer 23-årige Oliver Sundström in i bilden.

Från början var Sundström, som är urvästanforsare, främst anfallare. Men när Alexander Zinkevitch tog över som tränare inför förra säsongen fick Sundström ta ett kliv tillbaka på banan.

I sin nya roll kommer defensiven först för honom. En roll som är riktigt viktig för laget, men som inte är speciellt glamorös.

– Så är det nog, många som ser det utifrån tror nog att det är en ganska tråkig roll. Men den passar mig, jag får energi av att spela på den här platsen och trivs riktigt bra, säger Oliver Sundström.

– Det klickade direkt när jag fick testa att spela defensiv mittfältare. Nu ska jag främst rensa undan och störa motståndarna.

Och det är en riktigt jobbig roll. Förmodligen är Sundström den Västanforsspelare som åker mest, och längst, under en match.

– Oliver åker ju som om han hade dubbla lungor, säger assisterande tränaren Olle Wiberg.

Bandyspelarnas försäsong är lång. Men nu är den som sagt över.

– Klart att man gått och väntat på att serien ska börja, säger Sundström.

– Under försäsongen har det varit lite upp och ner i matcherna. Men nu tänder vi till när serien börjar.

En rad nya spelare har kommit till sedan förra säsongen. Bland annat då Fredrik Rydberg som är en målskytt av rang. Det visade han inte minst i genrepet mot Nitro/Nora där han svarade för fyra mål i 6–5-vinsten.

– Fredrik kommer att bli riktigt viktig för oss i vinter. Han är väldigt vass, säger Sundström.

– Han verkar trivas med sin roll trots att han har rätt stor press på sig att göra mål. Det kul att se hur han och Johan Andersson hittar varandra på isen, som vid 2–2 målet mot Nitro/Nora.

Långresa direkt till Haparanda på söndag, är det en fördel att klara av den matchen direkt?

– Jag vet inte riktigt. Men det kan vara skönt att klara av den på en gång. För sedan är det ju inga långa resor kvar, säger Sundström.

Annons