Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa försvaret satte stopp för Västanfors

"Tjejerna visade hjärta".

Annons
Ida Hyttinen, Västanfors.

Det blev förlust för Västanfors när laget borta mötte IFK Hallsberg. 3–0 slutade matchen. Tränare Pelle Olander säger att man förlorar mot ett för dagen bättre lag så det går inte att förklara bort förlusten.

Västanfors var riktigt bra med i matchen den första kvarten när man på bortaplan möter IFK Hallsberg. Ett Hallsberg som är det lag i serien som släppt in minst antal mål av alla.

Nu släppte laget inte in något i den här matchen heller. VIF hade ett skott i ribban under inledningen men närmare kom man inte.

Med knappa halvtimma spelad gjorde Hallsberg 1–0, vilket också var paussiffror. Det var hemmalaget som hade övertaget dock utan att Västanfors var utspelat.

– Vi möter ett bra lag som har ett bra djupledsspel vilket gjorde att vi fick springa mycket. Men tjejerna gjorde det bra. Det kom mycket att handla om försvarsspel för våran del så några riktigt vassa lägen fick vi inte till, säger Pelle Olander.

Hallsberg gjorde två snabba mål i den andra halvleken runt tionde minuten och då är det riktig uppförsbacke för VIF-tjejerna.

Olander igen:

– Det som verkligen är positivt med matchen i dag är att vi kommer tillbaka mycket bra de sista 20 minuterna. Trots tre mål i baken så fortsatte tjejerna att visa hjärta och kämpa på. Vi har också två fina lägen för att få till ett mål. Jag vill påstå att vi ger dem en match sista tjugo även om vi inte på något sätt är nära att ta poäng.

Extra plus till Ida Hyttinen och Carolina Lång som jobbar hårt på mitten. Även Vilma Hedfors var bra på sin backplats.

Aktuell tabell och matchfakta finns här

Annons