Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken Wisti bröt i Rallyt

Topplacering efter de två första sträckorna. Då tvingades Fagersta MK:s Mikael Wisti bryta.

Annons
SNÖPLIGT. Mikael Wistis sköna start blev inget värt. Fagersta MK-föraren tvingades bryta på den tredje sträckan.

Som framgått av alla rapporter från årets upplaga av Svenska rallyt blev det ett mycket besvärligt rally. Snömodd blandat med grusvägar med djupa spår satte verkligen förarna på svåra prov.

Det var många som tvingades bryta tävlingen bland annat Mikael Wisti med kartläsare Bengt Lank från Fagersta MK.

– Vi fick lite problem vid besiktningen. Vi tvingades att byta bakaxeln. Men allt var klart till start och det började riktigt bra för oss. Efter de två första sträckorna låg vi fyra, 20 sekunder efter Sohlberg. Om det hade gått bra på de båda inledande sträckorna så började den tredje än bättre kändes det som, säger Wisti och fortsätter:

– Men efter en lång raka kom sedan ett krön där jag kom ur spåret lite och det gick rakt ut i terrängen. Vi hamnade på en stor sten som sköt tillbaka framaxeln och tävlingen var över för min del.

Hur fort gick det när du åkte av?– Skulle uppskatta det till 100-120 så det händer snabbt när det blir fel, säger Wisti och fortsätter:

– Jag är nöjd så länge jag var med. Men det var svår åkt djupa spår med bra fäste men utanför spåren inget fäste alls så det gällde verkligen att göra rätt avvägning.

Med i rallyt var också Hans Åke Söderqvist med kartläsare Robin Sandell. För dem gick det bättre. Man lyckades utan större problem ta sig i mål med sin hundkoja.

– Den första sträckan var det värsta jag varit med om. Blötsnö gjorde det mycket svårkört, säger Söderqvist.

Något som Stig Blomkvist håller med om.

– Det var jobbigt men jag är kanonnöjd. Med den bil vi åker i är det inte lätt när det blir så djupa spår som under den här upplagan av rallyt. Bilar med stora hjul kan åka med ena hjulparet utan för spåret och få bra väghållning, säger Blomkvist och fortsätter:

– Men min bil gick som en klocka så jag är mycket nöjd med vår insats. En 30:e plats i det här sällskapet är bra för det är inga dunungar man möter. Nu blir det till att tvätta av bilen kolla över den och sedan satsa vidare.

Både Wisti och Söderqvist satsar nu vidare mot Östersund om några veckor.

Mer läsning

Annons