Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: "Brinken" SSK:s hjälte

Skultuna hade chockat SSK och gjort 1–0 sent i den andra halvleken. Då klev Mikael Ernebrink – som vanligt – in i handlingen. Först kvitterade han på volley. Och sedan struntade han i tränarens taktik – och avgjorde matchen.

Annons

Chans på chans på chans radades upp av Skinnskatteberg i den första halvleken. Men alla gånger missade laget och i halvtid stod det ”bara” 0–0.

Samtidigt hade gästerna Skultuna IS knappt någonting offensivt – fram till en kvart från slutet av matchen. Då fick en spelare en drömträff på halvvolley och satte 1–0 i krysset.

Och i SSK-lägret blev man nervösa direkt.

– Det går inte att beskriva, det kändes som att vi skulle tappa det. Vi hade ju ägt hela matchen, men fick inte dit bollen, säger lagkaptenen Rickard Forsberg.

Exakt så var det. Men Skultunas 1–0-mål satte också fart på Skinnskatteberg. Och framför allt satte en, fram till då ganska osynlig, Mikael ”Brinken” Ernebrink fart.

Några minuter efter Skultunas mål fick Skinnskatteberg hörna. Bollen nickades bort, men spelades in i straffområdet igen. En nickskarv nådde en helt friställd Ernebrink som inte gjorde något misstag på volley.

Skultunaspelarna ropade förtvivlat för offside.

Var du offside, tror du?– Nej, jag tyckte inte att jag var offside. Jag kom bakifrån. Det var bara att nypa till, säger Ernebrink och fortsätter:

– Det var rätt så skönt att få in den. Det är viktigt att inte förlora sådana här matcher.

Det var en underdrift. Om Skinnskatteberg hade förlorat hade de tappat serieledningen till just Skultuna. Nu blev det inte så. Och det kan laget tacka sin målkung för.

Bara minuter efter kvitteringen fick SSK hörna igen. Och då höll sig ”Brinken” framme och skarvade in segermålet. Men han stod inte där tränaren Patrik Parkatti hade sagt åt honom att stå.

– Det är sagt att jag ska ha målvakten. Men nu tänkte jag att jag skiter i vad ”Parre” säger, nu smyger jag upp där uppe och hoppas att bollen kommer. och det gjorde den ju.

Läs mer: Patrik Parkatti hyllar Ernebrink efter matchen. Och ordföranden Peter Jakobsson uttalar sig om IP Hedströmmens framtid. Läs i fredagens FP.

Mer läsning

Annons