Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Norbergs OK:s 3-dagarsfest

Som traditionen bjuder avgörs Norbergs OK:s 3-dagars nu i dagarna tre. Drygt fyrtio orienterare från närklubbarna har mött upp. Det hela avslutas under onsdagen med en jaktstart vid Nordansjö.

Annons

Norbergs 3-dagarsorientering har en lång tradition. Årets upplaga bör vara den 20:e.

Tävlingen avgörs med den första etappen i Olsbenning som avgjordes på måndagskvällen. För att sedan flytta till Jättesåsarna utanför Fagersta, där löparna stötte på en kuperad men relativt lättlöpt terräng.

Den avslutande etappen avgörs under onsdagen och springs som jaktstart. Dock inte som en vanlig jaktstart utan en omvänd. Där startar den med sämsta tiden först viket gör att alla har en rejäl chans att vinna. Ja, till och med så att alla kan komma i mål samtidigt. Nu är det knappast troligt att det inträffar, men att det kommer att bli spännande på den sista etappen är helt klart.

Det handlar mycket om Avesta OK när man tittar på resultaten från de båda inledande etapperna. Speciellt på de långa banorna. Även SK Trim från Virsbo finns med i toppen på övriga banor.

En av de tävlingsansvariga Lars-Olov Borking var efter de två första etapperna mycket nöjd med arrangemanget där även Fagersta OK varit delaktiga.

En spännande avslutning vid Nordansjö blir det på Norbergs OK:s 3-dagars under onsdagskvällen med start 18.

Mer läsning

Annons