Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt Södra i hemmapremiären

”Så här dåligt får det inte vara. Det finns mycket att jobba med inför fortsättningen”.

Annons
Artur Poghosyan på jakt efter bollen.

– Riktigt dåligt, säger Nicklas Blomqvist efter det att hans Fagersta Södra spelat 2–2 mot Sörstafors-Kolbäck FK i lördagens träningsmatch. Båda Södramålen gjordes av William Klasén.

Södra inledde matchen mot division 5-laget Sörstafors-Kolbäck på ett lovande sätt och skapade en del bra lägen, dock utan att kunna sätta bollen i nät. Nu kom ledningsmålet trots det efter en bra slagen högerhörna där William Klasén höll sig framme och satte bollen i nät.

Även om det var hemmaledning i paus så var det ingen bra match laget bjöd på. I den andra halvleken kom även 2–0, ett fint mål där William Klasén blev helt frispelad och satte bollen i mål.

Efter det andra Södramålet rasade allt för hemmalaget. Det var också en besviken tränare Nicklas Blomqvist som efter matchen konstaterade att hans killar gjort en riktigt dålig insats.

– Vi började matchen bra men slarvade allt för mycket. I den första halvleken bjöds vi på stora ytor men rörde oss för dåligt för att utnyttja detta. Jag skulle önska att vi hade någon på plan som kunde riva i och styra upp killarna, en ledare helt enkelt, säger Nicklas Blomqvist.

– När vi blir dåliga, ja då blir vi riktigt dåliga och jobbar halvhjärtat en och en och inte för varandra. Visserligen är det tidigt på säsongen men så här dåligt får det inte vara. Det finns mycket att jobba med inför fortsättningen.

Nästa träningsmatch är hemma mot Tunabro annandag påsk.

Läs mer:

Så träningsspelar Södra, SSK och Västanfors

Läs mer: Södra stod upp bra mot division 3-laget

Annons