Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Blir tufft som nykomling"

Senast han representerade Västanfors IF spelade laget i allsvenskan. Och nu får Patrik Eriksson återigen sätta på sig VIF-tröjan och möta allsvenskt motstånd. Här berättar han om varför han återvänder till moderklubben.

Annons
Patrik Eriksson återvänder till moderklubben Västanfors IF.

25-årige Patrik Eriksson spelade i fjol med allsvenska Selånger SK i allsvenskan. På 20 matcher stod han för 7 mål och 3 assister. Men allt var inte frid och fröjd i Sundsvall.

– Jag trivdes inte. Så jag ville få en omstart här. Det blir kul att spela i Västanfors, säger den offensive mittfältaren.

Ja, under tisdagskvällen skrev Eriksson på ett kontrakt med VIF. Han har vänt hem till Fagersta och moderklubben där allt en gång i tiden började.

Och förutom att han nu återförenas med några gamla lagkamrater från säsongen 2011/12, när VIF spelade i allsvenskan, får han också fortsätta coachas av Alexander Zinkevitch, som han hade i Selånger.

– Jag gillar honom. Han är jäkligt bandykunnig.

Kan han bli ett lyft för Västanfors?– Ja, absolut. Det tror jag.

Vad tror du om era chanser i allsvenskan?– Jag har lite dålig koll eftersom jag inte har varit med laget på isen ännu. Men det låter som att det kan bli bra. Det är ett härligt gäng att köra med.

– Det kommer att bli tufft som nykomling, men vi kommer att klara det.

Mer läsning

Annons