Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blüchers Hedemora redo för ny serie

Hedemora SK hade nog inte räknat med att bli nästjumbo i division 1C. Men placeringen är ett faktum och nu får de fyra FAIK-exen i laget rikta in sig på en fortsättningsserie där degradering till division 2 är en risk.

Annons
Samuel Blücher och hans Hedemora måste nu undvika degradering.

När Hedemora SK, med FAIK-exen Rasmus Sandström, Samuel Blücher, Sebastian Varjomaa och tränaren Alf Spolander i laget, i onsdags spelade sin sista match i division 1C blev det vinst med 4–1 hemma mot Tierps HK. Men redan före matchen stod det klart att Hedemora skulle hamna näst sist i tabellen. Det innebär att det blir en fortsättningsserie efter nyår med de sex lägst placerade lagen.

De tre sämsta lagen i den serien får kvala för att hänga sig kvar i division 1.

– Om vi spelar som vi ska är det inga problem. Mot Tierp höll vi tätt bakåt, hade en bra målvakt och satte chanserna. Tidigare har vi haft minst en dålig period i varje match, det är det som har fällt oss, säger Samuel Blücher.

Är er tabellplacering en besvikelse, tycker du?– Det är klart att vi hade velat komma högre upp, men samtidigt var det inte helt oväntat. Vi gick ändå in med inställningen att vinna varje match.

Mer läsning

Annons