Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blytung torsk för Fagersta Södra

Med bara tio minuter kvar tappade Södra ledningen i bortamatchen mot serieledande IFK Västerås. Det blev förlust 4-2.

Annons

Fotboll. - En tung förlust, sa Södras tränare Khoa Mai efter matchen.

Under den första halvtimman krigade Södragrabbarna riktigt bra i bortamatchen mot IFK Västerås. Trots att hemmalaget hade mest boll så var det relativt jämt i spelet.

Södra fick också utdelning på sitt krigande när de tog ledningen i den 36:e minuten genom lagets specielle målskytt Johan Adamsson. Under den första halvleken visade Södra upp ett säkert försvarsspel där hela backlinjen gjorde ett kanonjobb.

IFK är ett spelskickligt lag och Fagersta killarna fick jobba ordentligt. Båda lagen skapade en del lägen men det blev bara ett mål i halvleken.

I den andra halvleken satte hemmalaget än hårdare press på Södraförsvaret. Det såg länge ut att räcka med det mål de gjorde i den första halvleken för Södra som verkligen krigade helhjärtat.

Men säg den glädje som varar i evighet. Med bara tio minuter kvar får hemmalaget en hörna som de förvaltade på bästa sätt. 1-1 och det började bli darrigt i Södraleden.

Något som inte blev bättre av att hemmalaget också tar ledningen bara minuten efter kvitteringen. Detta efter en snabb kontring.

Ytterligare två minuter senare kommer också 3-1 och det verkade kört för Södra.

Men så med två minuter kvar av ordinarie tid gör Johan Adamsson sitt andra mål för dagen och Södra får lite kontakt i slutminuten. Nu räckte inte detta då IFK gör ytterligare ett mål och matchen slutar 4-2.

– Det känns verkligen surt att förlora i dag, säger tränare Khoa Mai efter matchen.

– Tycker killarna krigar bra i dag. Vi leder matchen länge och spelar stabilt under den första halvan. I den andra får IFK till sitt spel bättre och sätter tryck på oss. När de sedan kvitterar så kommer oron.

– Jag tycker att vår backlinje spelade bra i dag. Sedan skall Jama M Hassan ha beröm då han gör en riktigt bra match. Beröm också till målvakten Johan Hagelin som verkligen håller oss kvar i matchen länge. Synd att det inte höll ända fram för nu är det en rejäl uppförsbacke.

KJELL ROSENDAHL

Mer läsning

Annons