Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: VIF:s sportchef avgår

Mitt i Västanfors jakt på att få ihop ett allsvenskt lag släppte sportchefen Björn Forsberg bomben: Han avgår med omedelbar verkan.– Jag har kört fast helt, säger han.

Annons

Nej, nej, och åter nej. Det är svaren Björn Forsberg har fått från de potentiella nyförvärven till nästa säsong då Västanfors ska spela i allsvenskan.

Och när tränaraspiranten Ola Grönberg också tackade nej till VIF var det nog för Björn Forsberg. Alla negativa svar har fått honom att ge upp.

– Om vi hade fått några ja från början hade det inte tagit den här tiden. Det är jäkligt svårt att kombinera att vara trebarnspappa och ha en fru som jobbar en hel del kvällar med det här, säger Forsberg.

Han menar att den här försäsongen har varit helt annorlunda de två tidigare han har suttit som sportchef. Då var det två intensiva månader efter säsongen som gällde, sedan hade han fått ihop ett starkt lag. Nu har han, enligt egen utsago, suttit och jobbat med lagbygget i princip varje kväll sedan i februari.

– Det har tagit alldeles för mycket tid. Jag blev helt slut, det bara malde i skallen. Och alla nej som vi har fått har gjort sitt, säger han och fortsätter:

– Jag har kört fast helt. Jag har ringt alla jag kan komma på och inte fått ett enda ja. Och det handlar om ekonomin också som dyker upp när det blir spel i allsvenskan. Då ska spelarna ha betalt och det blir så mycket mer jobb än mot att få ihop ett hyfsat division 1-lag. Det tär på en att bara få motgångar hela tiden.

Forsberg medger att det är bittert att hoppa av i det här läget, men att han verkligen har kommit till en gräns.

– Jag måste tänka på mig själv och familjen. Det (bandyn) är ju en hobby, men det tar hela min lediga tid. Mitt jobb har drabbats också. Även om jag inte försöker prata så mycket i telefon (angående bandyn) på arbetstid går jag och grubblar och funderar. Det har varit bandy för hela slanten.

Har beslutet växt fram?– Ja, det har det. Det var ganska tveksamt att jag sa ja inför den här säsongen. Men det kändes okej. Sedan slutade några och det blev tungjobbat. När allsvenskan dök upp tänkte jag ”nu kör vi och satsar allt”. Men när det inte har gått som jag hade hoppats började jag fundera på vad jag gjorde för del. Energin tog slut.

Läs  en längre intervju med Björn Forsberg i onsdagens FP.

Mer läsning

Annons