Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortdömt mål retade FAIK

”Jag ser att pucken glider in i mål”

Annons
Irriterat sedan FAIK:s Samuel Blücher (utan hjälm) gjort kvitteringsmålet som sedan underkändes.

Det blir en tredje och avgörande match i playoff-spelet mellan Fagersta AIK och Ludvika HF på söndag. Detta sedan Ludvika vunnit fredagsmatchen i ABB-hallen med 5–4 efter en dramatisk avslutning där FAIK hade kvitteringspucken inne, men där domaren menade att tiden var ute.

– Jag vet inte om pucken var inne. Jag hade ju ett helt gäng Ludvikaspelare hängande på ryggen, säger Samuel Blücher.

– Det var Martin (Forss) som la en puck på djupet, som jag åkte på och lyckades stöta till.

Underkänt mål och det blev rejält stökigt när matchen var över. I stort alla samtliga spelare i båda lagen deltog i bråket.

Till  slut lyckades domare Joakim Olsson reda ut det hela. Och resultatet blev att tre spelare som, fick match penalty, missar söndagsmatchen, två i Ludvika och en i FAIK. FAIK får klara sin utan Marcus Räikkönen medan Ludvika kommer till spel utan Gabriel Pears och Filip Mårtensson.

– Vi ska absolut ta med oss den sista perioden, och den moral som vi visade då, säger inhoppande FAIK-tränaren Fredrik Johansson.

– Sedan tycker jag att jag att vi har kvitteringen inne. Jag ser att pucken glider in i mål.

Så nära var FAIK att hämta in Ludvikas 5–2-ledning. Men det saknades alltså ett mål.

– Vår första period var bra. Då borde vi haft ledningen med mer än 2–1, det fanns i alla fall chanser för det säger Johansson.

Däremot var inte mittperioden bra från FAIK. Då vände Ludvika från underläge 1–2 till ledning 5–2. Ludvika fick göra några enkla mål. Plus att två mål kom i spel fem mot fyra.

Annars inleddes matchen precis som den i onsdags. Med att Leksandslegendaren Jens Bergenström satte Ludvikas ledningsmål tidigt i matchen.

– Vi måste spelare enklare, vara lite mer desperata framför mål på söndag, säger FAIK-fostrade Oliver Nordmark som tillfälligt återvänt till moderklubben och nu gjorde 5–4-målet.

Läs mer: Matchfakta finns här

Mer läsning

Annons