Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bossen röt till – nu är Larsson målkung

Norbergs AIF:s ordförande röt till – och väckte Alexander Larssons vilja att vinna matcher. Nu är han plötsligt överlägsen målkung i laget. Här berättar han om sin nya roll, hur målsuccén började och om hattrickdrömmarna.

Annons
Alexander Larsson har gjort 16 mål för Norberg den här säsongen.

Norbergs AIF hade inför höstsäsongen bara vunnit en av åtta matcher och slirade i botten av tabellen. Innan laget skulle möta Västerfärnebo AIK i en träningsmatch kom klubbens ordförande Joakim Rask in och pratade med spelarna. Han sa åt dem att de skulle rycka upp sig och att de faktiskt var bättre än vad resultaten visade.

Något som väckte en gnista i Alexander Larsson.

– Det inspirerade mig jättemycket. Jag har aldrig hört någon från styrelsen komma in och snacka med oss. Så då blev jag lite taggad och sedan vann vi mot Västerfärnebo. Det började redan där. Jag gjorde två mål, säger han.

Det som ”började där” var Larssons målkavalkad nu i höst. Norberg har blivit ett vinnande lag igen och på sex matcher under hösten har Larsson gjort hela tolv mål.

Det tackar han bland annat sin försäsongsträning med ishockeylaget Fagersta AIK för.

– Det måste ligga i att jag trappade upp löpträningen. Jag körde två intervallpass i veckan och sprang mycket i backar. När vi har varit lediga har jag kört själv. Det känner jag av i fotbollen nu.

Något som också spelar in är Norbergs nya spelsystem som tränaren Lars Westring har infört i höst. Nu spelar laget 4-2-3-1, och Larsson används som släpande forward. Något som passar honom perfekt.

– Innan var jag bara forward. Jag passar inte in som forward, jag har alltid varit yttermittfältare. Men att spela mer centralt och sjunka lite passar mig bättre nu. Jag går mycket i djupled också så får Ove (Löwdahl) stå för skarvar, säger han och fortsätter:

– Vi har haft löpstarka yttermittfältare också. Och det har kommit upp yngre som slåss om platser. Det känns som att alla drar åt samma håll nu. Vi ville för mycket på ett dåligt sätt innan, det var mest snack om offensiven. Nu har vi fått ihop en bra grund och vi känner att vi är bättre i alla matcher vi spelar.

Tre matcher återstår för Norberg den här säsongen. Just nu delar Larsson, med sina 16 mål, skytteligaledningen tillsammans med en spelare i FC Sporting Västerås. Men siktet är inställt på att vinna den totala skytteligan i division 6.

Och Larsson vet precis hur han ska göra för att nå det målet.

– Jag får se till att göra hattrick i alla matcher.

Annons