Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start för Västanfors

"Nu är det roligt att spela bandy".

Annons
Johan Andersson kvitterar till 1-1.

Vilken härlig start Västanfors bandykillar fick på det nya året. Hemmamatchen mot Örebro SK slutade med en klar och rättvis seger 7-4. Hemmakillarna visade åter som tränare Alexander Zinkevitch sa efter matchen en härlig seger moral. Stora målskyttar för VIF Johan Andersson fyra och Petter Andersson tre.

Att vinna en gång mot Örebro SK är en sak men att vinna två gånger är en helt annan sak. Men för årets upplaga av Västanfors verkar inget omöjligt. Innan jul vann man borta mot ÖSK och så i årets första match besegrade man de gula närkingarna åter en gång.

Trots att Västanfors hamnade i underläge redan efter dryga tre minuter så lät man sig inte nedslås. Den store målskytten Johan Andersson såg till att kvittera bara minuter efter att gästerna tagit ledningen. Johan gjorde inget misstag när han hamnade i friläge. När sedan Petter Andersson fick fullträff på hörna var hemmalaget i ledningen. Örebro kvitterade i mitten av halvleken men på övertid fick ”Fläkten” en straff efter att gästerna försvarat sig med hjälp av händerna. Säker straffskytt Johan Andersson.

Tränare Zinkevitch berättade efter matchen att man inför matchen talat om att spela med säkerhet. Detta var något som killarna verkligen hade tagit till sig. Man spelade lugnt och jobbade för varandra med stort hjärta. Ledningen i paus var helt rättvis speciellt med tanke på att man brände några fina lägen. Sedan skall man inte bortse från att Adam Johansson i hemma målet storspelade med några vassa parader och även en straffräddning.

I den andra halvleken var det hemmalaget för hela slanten. Detta trots att man fick Sergey Likhachev utvisad med matchstraff vilket betydde att man spelade större delen av halvleken med en man kort.

Johan Andersson satte sitt tredje och fjärde mål innan man spelad en kvart. Johan var efter matchen mycket nöjd.

– Nu är det riktigt kul att spela bandy. Vi följer matchplanen mer än väl och alla killar gör ett kanon jobb. Sedan är det naturligtvis kul att göra mål.

Petter Andersson blev tremålsskytt i matchen först det viktiga kvitteringsmålet och sedan de två sista som helt sågade av gästernas tankar på seger.

- Vi gick ut för att göra det svårt för Örebro att vara bra vilket jag tycker killarna gör riktigt bra, sa tränare Zinkevitch efter matchen.

– Vi vinner andra halvleken trots att vi spelar med en man kort. Men killarna spelar med stor trygghet och så har jag flera killar som kan visa det lilla extra som överaskar motståndarna. Sedan är detta ett gäng killar som verkligen vägrar att förlora. Nu väntar Borlänge närmast på bortaplan i morgon.

Mer läsning

Annons