Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage ger Karlsson chans att visa upp sig

Det blev inget spel i Brages a-lag den här säsongen. Men Rikard Karlsson har ändå fått tillbaka sitt självförtroende genom division 3-spel med Falu SK.
Och nu ger Brage honom en chans till att visa upp sig.

Annons

Norbergaren Rikard Karlsson, som tillhör IK Brage, är tillbaka i full kraft efter sitt skadehelvete. Men något spel i Brage har det inte blivit den senaste tiden. I stället har han under hösten varit utlånad till division 3-laget Falu SK för att få tillbaka sitt självförtroende. Och det fick han.

– Det var mitt eget beslut. Jag kände att jag ville spela flera matcher eftersom jag har varit skadad. Det kändes som ett bra alternativ och det tyckte de (Brage) också, säger Karlsson.

Facit i FSK blev tolv matcher och flera mål och assister under höstsejouren.

– Jag startade nästan alla matcher, förutom i början när jag precis hade kommit till laget. Det kändes bra, jag kom tillbaka till min gamla form i slutet.

Hur var nivån på spelet?– Helt okej. Alla hade samma mål, så det var bra nivå ändå. Det var ett bra ställe att stanna på för att få tillbaka självförtroendet. Jag avslutade säsongen med en positiv känsla och kommer att vara ännu mer positiv till nästa säsong då jag kan vara med från början, säger Karlsson som har missat de två senaste försäsongerna på grund av skador.

Karlssons kontrakt med Brage går ut i slutet av november, men trots det blev han erbjuden att köra försäsong med laget.

– De ville se mig nu när jag är i matchform igen och ge mig en chans.

Vad vill du själv? – Jag vill vara kvar i Brage och visa vad jag går för.

Nu när Brage blev degraderat, tror du att det är lättare att ta en plats i a-laget till nästa säsong?– Lättare vet jag inte. Men de har inte så mycket pengar och kommer inte ha råd att ta in några stjärnförvärv. De kanske blir tvungna att satsa ungt, men jag har ingen aning om hur de tänker.

Mer läsning

Annons