Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlbergs tuffa comeback i FAIK

I den 17:e omgången i serien var det så dags. Stefan Carlberg tog återigen på sig FAIK-tröjan. Men comebacken blev ingen direkt drömcomeback. Tvärtom. 

Annons
Stefan Carlberg fick det svårt i comebacken mot Arboga.

Förra säsongen spelade han en stor roll i Fagersta AIK:s framgångar i division 2. Kaptenen Stefan Carlberg tog laget hela vägen till den andra playoffomgången, men där tog det slut. Och inte många dagar senare lämnade Carlberg det slutgiltiga beskedet att lägga klubban på hyllan. Det skulle inte bli några fler matcher för kaptenen.

Till FP sa han den 22 april följande: ”Till 90 procent kan jag säga att jag slutar. Men jag stänger fortfarande inte dörren”.

Den dörren stängdes aldrig ordentligt. I onsdags gjorde den forne kaptenen comeback i FAIK-tröjan borta mot IFK Arboga.

– Det var kul. Jag spelade inte så jättemycket och var mest med som extraspelare. Och det var ju inte den lättaste matchen att komma in i, säger Carlberg.

Det var på grund av den senaste tidens sjukdomar och skador i laget som gjorde att Carlberg till slut tog beslutet att hjälpa till. Han var uppskriven i protokollet som back, men där matchades han inte. I stället fick han hoppa in i lite olika konstellationer i kedjorna i den första och andra perioden. Och efteråt lovordades han av tränaren Mattias Karlsson, som länge har velat ha med honom på isen.

– Han får godkänt. Helt klart bra för att vara första matchen, säger Karlsson.

Carlberg har tränat hela säsongen med FAIK, oftast en till två gånger i veckan. Men det är stor skillnad på att ta sig upp till Fagerliden en tisdag och att ta sig till Nor en onsdag. När det dock var dags för derby mot Arboga kändes det mer aktuellt med en comeback.

– Man lider med grabbarna när de får åka runt med tolv man. Jag har sagt tidigare att om jag får frågan och det är dåligt med folk så ställer jag upp, säger Carlberg.

I den tredje perioden mot Arboga fick de tillresta FAIK-fansen se en kedja de nog har saknat. Carlberg gick då in tillsammans med bröderna Jonas och Pontus Ekegren. Det var den kedjan som producerade flest poäng i fjol.

– Vi hittar varandra i sömnen, höll jag på att säga, haha. Jag känner dem så väl på isen, det var hur lätt som helst. Ganska skönt att komma in i just den femman när jag inte har spelat på länge.

Men mot Arbogas tuffa backar fanns dock ingenting att göra. FAIK sköt bara två skott i den tredje perioden.

– Två skott speglar väl egentligen matchbilden. Men jag räknar inte med att vi ska slå Arboga och Grums, säger Carlberg.

Kan man räkna med dig igen på söndag?– Det kan man göra. Jag ska inte ersätta någon eller ta någon annans plats. Men jag finns tillgänglig om det saknas folk. Jag tror att jag kommer att vara med på söndag, det verkar så just nu.

Hur är lagets självförtroende, tycker du?– Jag tycker att det är ganska god stämning ändå. Alla är medvetna om situationen, det är hårt arbete som gäller. Man går till jobbet och gör det bästa man kan och till slut släpper det. Det finns inga genvägar, det är upp till grabbarna själva. Vi måste fortsätta tro på det.

Mer läsning

Annons