Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chansen till elitseriekval försvann

”Det är klart att man är lite besviken på att vi inte får kvala”.

Annons

Det blev förlust i båda länsderbymatcherna för BK Triss i helgens omgång av allsvenska. Västerås vann med 13–7 medan IKW Köping segrade 14–6. Förluster som gör att det inte blir något kvalspel till elitserien för Triss utan nu återstår det bara en seriematch sedan är säsongen över.

BK Triss hade inför helgens matcher i den allsvenska siktet inställt på att knipa den tredje plats som skulle betyda kval till elitserien.

Förutsättningen var att det måste bli poäng i någon av derbymatcherna mot Västerås eller IKW Köping. Triss började med match i Västerås, ett lag som tidigare under säsongen inte rosat marknaden. Men i matchen mot Triss svarade VSK för en av sina bästa matcher för säsongen.

Efter att hemmalaget vunnit första serien, 4–1, kunde VSK också vinna de tre återstående, 3–2. Matchen slutade 13–7 och pressen på Triss blev större till matchen i Köping mot IKW.

I Köping vann Triss den första serien och ett visst hopp tändes. Inför sista serien var det klar hemmaledning och det behövdes 5–0 till Triss för att klara en pinne. Nu blev det istället hemmalaget som vann 5–0.’

Matchen slutade 14–6, vilket betydde att Triss inte kan bli bättre än fyra i tabellen.

Fagerstalaget kan heller inte komma sämre än så, utan klarar sig kvar i allsvenskan utan kvalspel. Lars Åke Bylund hos Triss var naturligtvis besviken efter helgens matcher:

– Ja, det är klart att man är lite besviken på att vi inte kunde klara att ta tredjeplatsen och fått kvala uppåt. Men samtidigt sett till säsongen som helhet har vi spelat bra. Det är på slutet som vi tappat. Men vi hänger kvar utan kval och det är skönt.

Läs mer: Aktuell tabell

Annons