Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chansen till serieseger är borta

Sista omgången avgörs på olika dagar.

Annons

Inför den sista omgången av damernas division 3 skuggade Västanfors IF serieettan IF Eker Örebro. Bra tre poäng skilde mellan lagen, och med rätt resultat i den sista omgången hade Västanfors kunnat gå förbi.

Men på tisdagskvällen vann IF Eker sin sista match i grundserien. På bortaplan besegrade IF Eker tabellfyran Skyllbergs IK med 3–1. Och nu är avståndet mellan lagen ointagliga sex poäng.

Av någon märklig anledning har förbundet lagt matcherna i den sista omgången på olika dagar. Så Västanfors spelar sin sista match på lördag när Nora BK gästar Fagerliden.

Men först på söndag är serien färdigspelad när Sköllersta IF och Kolsva IF möts. Och kanske blir det så, att det är första på söndag som det är klart om Västanfors blir tvåa eller trea i grundserien. Kampen står mellan Västanfors och Sköllersta. En poäng skiljer mellan lagen till Västanfors fördel.

Det är viktigt för Västanfors att bli sämst tvåa, då får laget två hemmamatcher i slutspelsserien. I slutspelsserien möts de fyra främsta lagen från grundserien i en enkelserie som troligen startar den 10 eller 11 september. De två främsta lagen i slutspelsserien spelar i division 2 nästa säsong.

Läs mer: Aktuell tabell finns här och här

Mer läsning

Annons