Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chocken: VIF-lag drar sig ur serien

A-lagets tunna trupp blev avgörande för beslutet. Nu står det klart att Västanfors IF:s u-lag drar sig ur division 4 med omedelbar verkan.

Annons

Det har varit en språngbräda för flicklagsspelarna som vill visa upp sig på seniornivå och i framtiden ta steget till a-laget. Men nu har Västanfors styrelse beslutat att dra ut u-laget ur division 4-spelet.

– Det finns 16 spelare i a-laget just nu. Det kommer inte att fungera med ett u-lag då. Våra 98:or spelar redan i division 1 och våra 99:or spelar i division 2. Och det finns inte tillräckligt med seniorspelare som kan spela med u-laget på matcherna. Vi har försökt, men det kommer inte att gå i längden. Det blir för hög belastning för våra spelare, säger Västanfors sportchef Mikael Wikman.

När den här säsongen drog i gång bestod a-laget av nästan 30 spelare. Men skador, brist på motivation och andra sociala aspekter har gjort att a-lagstruppen nu är tunn. Som sagt finns bara 16 spelare tillgängliga i dagsläget.

– Stommen i u-laget ska vara de a-lagsspelare som sitter på bänken eller inte är med på matcherna. Det känns inte bra att dra ut ett lag ur en serie, men vad ska man göra när man inte har spelare, säger Wikman.

Till nästa säsong hoppas dock Västanfors ledning på att återigen ha en u-lagsverksamhet i spel.

– Det är ambitionen.

Annons