Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cupdramatik på Malmheden

”Jag är så stolt över killarna”.

Annons
Fredrik Eriksson var nära att ge Norberg ledningen med 1–0.

Norbergs AIF var inte långt ifrån att skrälla i Widerlöv cup. Men till slut lyckades division 4-laget Bosnisk SK vinna. Det krävdes dock ett avgörande på straffar för att gästerna skulle ta sig vidare till kvartsfinal.

– Jag är så stolt över killarna. När det går till straffar är det lite av ett lotteri, säger Norbergstränaren Stefan Holm.

Det är lätt att förstå Holm. För division 6-laget Norberg stod upp väldigt, väldigt bra mot tabellfyran i division 4. Och NAIF-killarna såg till att följa den plan som Holm berättade om för FP-sporten redan i tisdags.

– Jag ritade på tavlan inför matchen, och sa till killarna, så här ska vi spela i 90 minuter, och det gjorde vi, säger Holm.

Norberg fick press på Bosnisk SK. Och planen var att hålla tätt första kvarten, för att då ta den första straffen. Täta bakåt var inga problem. Snarare så att Norberg hade chans att ta ledningen.

Den första handikappstraffen av två tog Niklas Karlsson. Karlsson satte 1–0 på sin egen retur. Straff två kom just före pausen och den satte Niklas Löwdahl säkert.

Norberg hade ledningen fram till cirka tolv minuter återstod. Då kvitterade gästerna från Västerås. Inte alls orättvist sett till spelfördelningen.

2–2 vid full tid och avgörande på straffar. Då var Bosnisk SK säkrast och vann med totalt 6–4.

– Jag är jättenöjd med insatsen, den här insatsen tar vi med oss till bortamatchen mot Hed på lördag, säger Holm som särskilt ville framhålla Albin Westring och Mikael Widén.

Matchfakta från Widerlöv cup finns här

Mer läsning

Annons