Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelklubb planerar tävling - mitt i stan

Med mer aktivitet i klubben har Fagersta CA även börjat få i gång tävlingsverksamheten igen. I september körs ett GP-lopp i centrala Fagersta. –Vi hoppas att tävlingen ska ge lite mer intresse för sporten i Fagersta, säger elitlagets tränare Hans Eriksson.

Annons
GP-loppets sträckning: Västmannavägen – Norbergsvägen – Dalavägen – Almvägen – Bragevägen – Blomstervägen – Brinellvägen – Stationsvägen – Västmannavägen.

CYKLING. Ett GP-lopp i centrala Fagersta, Fagersta City GP, 18 september finns med i Fagersta CA:s tävlingskalender i år. Klubben hade GP-loppet på tävlingsagendan för några år sedan men de senaste åren har loppet legat vilande.

–Vi har anmält tävlingen till förbundet, polisen i Fagersta och länsstyrelsen, så vi väntar bara på ett godkännande därifrån, säger tävlingsledaren Hans Eriksson.

Mellan 200 och 300 cyklister hoppas man på i loppet, allt från unga nybörjare till elitcyklister bjuds in.

Loppet, som kommer att ingå i seniorcupen, kommer att genomföras som ett varvlopp på 2,7 kilometer inne i centrala Fagersta (se kartan). Start och mål kommer att vara beläget på Västmannavägen, i höjd med biblioteket.

–Det var länge sedan det var det var någon riktigt tävling i Fagersta så vi tänkte att det skulle vara kul att köra det. Det blir en publiksport när man kör så där mitt inne i stan, många kommer att kunna sitta hemma i köksfönstret och kolla.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons