Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki försökte förgäves – Sverige sist i EM

Cecilia Czarnecki debuterade för Sverige på ungdoms-EM i Spanien.Sverige slutade sist i lagstafetten – men den unge triathleten var ändå nöjd med sin egen insats.- Det var trist, men jag fick bäst tider, säger hon till Fagersta-Posten.

Annons

Norbergstjejen Cecilia Czarnecki har gjort en kometkarriär som triathlet. Efter ett överlägset guld på ungdoms-SM var det nu dags att debutera i landslagssammanhang.

Debuten skedde på ungdoms-EM i spanska Banyoles – men dessvärre slutade den inget vidare. Czarnecki och hennes två lagkamrater kom sist på lagstafetten av tio lag.

- Det var väldigt trist. Men det gick bra för min del och jag är nöjd med min egen insats, säger hon.

Summera din insats?

- Direkt när jag kom i mål var jag väldigt missnöjd, men i efterhand var sim- och cykelsträckorna bra, jag fick bra tider där. Men på löpningen var jag helt slut.

Hur upplevde du mästerskapet – om du bortser från resultatet?

- Det har varit helt otroligt, wow. Nu vet man vad som gäller och vad man har att jämföra med. I Sverige är jag snabbast, men det är något helt annat att möta alla motståndarna från Europa.

- Sedan var det min första internationella tävling och det var mycket att smälta. Jag var jättenervös och visste ett tag inte var jag skulle ta vägen. Jag var nära på att börja gråta, säger hon.

Vad tar du med dig?

- Nästan allting. Jag måste lära mig att växla fortare, löpa bättre och kunna hålla en jämnare fart i simningen så att jag inte blir jättetrött. Jag måste bli bättre, helt enkelt.

Mer läsning

Annons