Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då kan Hermann göra VSK-debut

Han är 24 år, dominerade i division 4 och vill uppåt. Nu berättar Serge Hermann om övergången till VSK. – Jag har fått en chans och ska ta den, säger han.

Annons
Serge Hermann har gjort sina första pass med VSK.

Serge Hermann har gjort sina första pass med Västerås SK. Och han vet varför han har värvats.

– Min styrka och mitt spel i luftrummet är mina spetsegenskaper, säger Hermann.

Tack vare sin råstyrka bidrar Serge Hermann med andra egenskaper än de VSK redan har på positionen.

Lyckas Hermann slå sig in i laget har tränaren Fredrik Ramström betydligt fler alternativ att laborera med uppställningen.

– Just nu spelar jag där tränarna vill ha mig och försöker göra så bra intryck jag kan. När man får den här möjligheten att visa upp sig är det bara att ta den, oavsett som mittback eller något annat, säger Serge Hermann om framtida positionsval.

Fagerstaprodukten började spela fotboll först som 12-åring. Sedan var han ordinarie i Fagersta Södra som tonåring – innan han valde att flytta till USA för att spela collegefotboll.

Senaste säsongen representerade han Mars Hill University.

– Jag har varit där i tre år och varit med om otroligt mycket. Från att spela här hemma i Kolsva, Fagersta och i 16-17 grader till att spela i Kansas i 30 grader.

Efter en lyckad sejour i Fagersta Södra ville Hermann uppåt.

– Nu när jag kom hem så kände jag att jag hade en ännu större ambition att satsa på fotbollen och sen fick jag den här chansen.

Han berättar att han har allsvenska tvillingparet Wedes pappa Christer att tacka för övergången.

– Han sa att VSK skulle vara en bra möjlighet och klubb för mig att komma till och att fortsätta att utvecklas i.

Från division 4 till division 1, hur ser du på det?– Man märker på träningarna hur proffsigt det är och hur noga strukturerat allt är. Det är riktigt kul att vara med och känna på det. Visst, det är ett stort steg, men jag har alltid velat göra något med min fotboll och det här är en stor utmaning.

Östersund hemma i Svenska cupen 20 augusti.

Det kan bli matchen där Serge Hermann debuterar för VSK Fotboll.

– Han ska träna nu, den här veckan och början på nästa. Sedan får vi se hur det ser ut. Bedömer vi att han är redo för spel på onsdag nästa vecka (ÖFK-matchen) så kanske, men det är för tidigt att säga när det blir speltid redan nu, säger tränaren Fredrik Ramström.

Vilka egenskaper hos honom avgjorde att ni valde att värva?– Fysiken. Hans styrka i närkampsspelet, spänsten och snabbheten. Han har fysiska kvaliteter. Sedan har vi märkt under träningarna att han gärna styr i försvarsspelet och snackar, och det gillar vi också.

Mer läsning

Annons