Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då kommer beskedet om Engelbrektsloppet

”Vi följer den plan vi har för förberedelserna”.

Annons
På onsdagseftermiddagen gick det utmärkt att åka skidor i Nordansjö.

Vintern kom till sist. Men frågan är hur länge den stannar. Blir det tillräckligt länge för att loppen under Engelbrektshelgen ska kunna genomföras?

– Vi, som alla andra, följer förstås väderprognoserna nu, säger Sven Bergman, ordförande i Föreningen Engelbrektsloppet.

Efter en tid med fantastiskt vinterväder med rejäl kyla har temperaturen nått över nollstrecket. Genast blir läget lite oroligt för arrangörerna i Norberg.

– Men vi drar inga växlar på det här än. Det dröjer till söndag den 7 februari innan vi fattar något beslut om att ställa in. Så vi följer den plan vi har för förberedelserna, säger Sven Bergman.

Som läget var i förra veckan hade loppen den 13 och 14 februari gått att genomföra. Men det finns inte några större marginaler.

Under veckoslutet föll lite snö. Snö som loppet spårpatrull försökte se till att den kommer till nytta.

– Vi har vinge på spårsläden, som vi kan dra in snö som ligger i ytterkant av spårgatan med. På så sätt får vi mer snö att packa och dra upp spår i, säger Anders Karlén i spårpatrullen.

Under tisdagen passade Erik från Stockholm på att träna i Norbergsterrängen:

– Med tanke på förutsättningarna är spåren bra, men nu får det inte bli varmare. Det slår redan igenom på en del ställen.

Mer läsning

Annons