Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att ha kul på isen igen

”Vi smyger i gång lite, det är viktigt att vi kommer i gång nu”.

Annons

Vinteridrotterna börjar så sakta att komma i gång. På söndag är det dags för Västanfors IF att dra i gång sitt skridskokul. Till att börja med på Fagerliden.

– Vi smyger i gång lite, säger Håkan Axelsson, en av ledarna.

Ladda hem Mittmedias Bandyapp: Klicka här för att ladda hem appen från Appstore och här från Google Play.

Liksom Fagersta AIK med sin hockeyskola vill Västanfors IF försöka locka till sig unga som vill ha kul på isen.

– Jag tror att det är viktigt att vi kommer i gång nu. Fotbollen är slut för säsongen och många vill inte vänta då, säger Håkan Axelsson.

Nu dröjer det förstås innan skridskokul kan flytta ut på isen på Västanfors IP. Till en början blir det i stället åkning på hockeyrink.

– Men det är ändå viktigt att vi kommer i gång nu. Sedan hoppas vi kunna vara på IP från höstlovet. Om nu allt går som planerat, säger Axelsson.

Liksom FAIK har Västanfors sett ett ökande intresse för aktiviteter som riktar sig till barn. Förra vintern var det i snitt ett 30-tal barn som deltog.

– Det skiftar förstås lite. Och vi är ju också lite väderberoende. Men det var bara ett par gånger vi fick lov att ställa in på grund av kyla, säger Axelsson.

– Vi delar upp barnen i två grupper, en för dem som enbart vill lära sig åka skridskor och en för dem som vill prova på det här med klubba och boll. Det började vi med förra säsongen och det var många som tyckte att det var riktigt kul.

Som alltid handlar om det barnen ska ha kul. Att det ska vara lekfullt.

– Det är jätteviktigt. Sedan är det så bra att vi har lyckats hitta en sponsor, så vi behöver inte ta ut någon avgift, säger Axelsson.

Mer läsning

Annons