Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-medaljerna i Disco regnade över Västerås: "Har aldrig hänt att vi har tagit tre guld förut"

För två veckor sedan var det VM på hemmaplan för Sverige. Örebro välkomnade Discodansare från hela världen. Men det var Västerås Danscenter som övertygade mest – med 3 VM-guld och 3 VM-silver.

Annons

Det var sex år sedan Västerås kammade hem ett VM-guld i Disco, då genom Carolina Janevald. Sedan dess har det inte blivit många medaljer på internationell nivå. Tills i år.

Linn Skoglund och Samuel Leijon tog hem ett VM-guld i juniorklassen under Disco-VM i Örebro.

För första gången någonsin dansade Västerås Danscenter hem tre guldmedaljer under en och samma VM-tävling. Ungdomarnas tränare Ellinor Eklund och Oskar Åslund är överraskade över hur bra det faktiskt gick.

– Framtiden är verkligen ljus för våra dansare. Vi har stått i final flera gånger tidigare i år men aldrig lyckats stå högst upp på pallen, säger Ellinor Eklund.

Varför det regnade så många medaljer över klubben just i år kan inte Eklund sätta fingret på, men att det har legat i luften hela året är solklart, menar hon.

–Det var länge sedan vi vann ett VM-guld, så det är inte så vanligt. Men vi har förstått att det är nära för dem efter att vi tog några EM-silver i somras.

Disco är en sport som dansas till väldigt snabb popmusik. Det är mycket hopp, sparkar och snurrar. Det kräver uthållighet, samarbete och VM-medaljörerna lägger ned 10-15 timmar i veckan på träning.

–Man blir väldigt stolt. Det är hårt arbete och slit som ligger bakom och det är skönt att se att det lönar sig, säger Eklund.

Linn Skoglund och Samuel Leijon, är två av guldmedaljörerna, de började dansa tillsammans i år och de har satsat allt för att ta sig så här långt. Men de båda har även framtidsdrömmar.

–Det kändes helt ofattbart att vinna ett VM-guld. Men vårt mål är att ta oss till final i både EM och VM för seniorer, säger Linn Skoglund.

Eleonora Robson, Alice Sjöström, Tuva Johansson, Amanda Jarl, Amanda Tidsstål, Amie Vestholm och Nowa Florinus tog också VM-guld under tävlingarna i Örebro.

Läs också: Barn pressades till tårar under DIsco-VM

De som tog medalj i Disco-VM var:

- Gruppen Superkidz med Nowa Florinus, Eleonora Robson, Tuva Johansson, Amanda Tidsstål, Amanda Jarl, Alice Sjöström och Amie Vestholm (VM-guld).

- Paren Linn Skoglund och Samuel Leijon (VM-guld) och Eleonora Robson och Amie Vestholm (VM-silver)

- Solo Amie Vestholm (VM-guld) och Samuel Leijon (VM-silver)

Mer läsning