Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför leder Södra tabellen

Halva säsongen i division 4 är spelad och alla lagen vilar upp sig inför avslutningen. Fagersta Södra ligger just nu i delad serieledning och sportchefen känner sig säker på var succén kommer ifrån – fysiken.

Annons
Emil Zoltek firar med laget efter att ha kvitterat mot IFK Västerås.

Fagersta Södra har de senaste åren harvat omkring i de nedre delarna av division 4 och en nedflyttning har legat närmare än en uppflyttning.

– Vi har haft spelare som slutat, skador och mycket annat som gått snett. Vi har inte jobbat som ett kollektiv tidigare år, säger sportchefen Peter Trsavec.

Senast Fagersta Södra spelade i division 3 så var sportchefen Pter trsavec 3 år gammal, nu, 38 år senare kan det vara dags igen. Efter halva säsongen spelad så ligger Fagersta Södra i delad serieledning med IFK Västerås.

Att det har går så pass mycket bättre i år är det många som frågar sig. Men sportchefen Peter Trsavec har en klar bild för sig om varför det ser ut som det gör.

– Vi orkar hur mycket som helst. När andra lagen går på knäna så orkar vi spela en halv match till, säger han.

Peter Trsavec anser att en stor eloge ska gå till Daniel Gustavsson och Björn Schilbauer som hjälpt med fysträningen på försäsongen.

Sportchefen säger att den goda fysiken tillåter laget att spela ett väldigt högt presspel. Något som varit riktigt framgångsrikt hittills.

– Vi har försökt spela så tidigare år men inte riktigt orkat. I de här divisionerna finns det många motståndare som inte klarar av att bli så pressade som de blir mot oss, säger Peter Trsavec.

– Vi har tagit kliv att inse kollektivet. Killarna jobbar verkligen för varandra den här säsongen. Tränare Nicklas Blomqvist har verkligen lyckats få ihop ett lag.

Men det var inte självklart att det skulle gå så bra som det gjort.

– Jag var lite orolig efter de första tre matcherna. Men jag kände nog aldrig att det var en fara att det skulle fortsätta så illa. Men nog hade jag alltid en plan B ifall det skulle fortsätta så, säger Peter Trsavec.

En ytterligare faktor till framgångarna menar han också är den stora bredden som de har i truppen. Det är konkurrens på varje position så spelare kan inte gå och bli lata. Då blir de av med sin plats i startelvan.

– Vi har även, i min mening, division fyras bästa målvaktsduo, säger Peter Trsavec.

Just nu har Fagersta Södra total sommarvila, helt utan träning. Spelarna får hålla igång på egen hand.

Träningarna sätter igång igen 18 juli och därefter blir det träning och träningsmatcher nästan varje dag fram till höstpremiären mot Arboga 6 augusti på hemmaplan.

– Det är nu det gäller, det är viktigt att vi behåller fokus. De kommer att jaga oss underifrån och vi kommer att jaga IFK Västerås, de är fortfarande favoriter att gå upp. Men jag tror att det är vår tur i år, det är en bra känsla i laget, säger Peter Trsavec.

Annons