Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vann Engelbreksturens elitklasser

Alexander Wetterhall och Jennie Stenerhag - så heter Engelbrektsturens dominanter.Bägge två segrade relativt enkelt i sina respektive klasser.- Jag hade bra flyt i leran, säger Stenerhag efter segern.

Annons
Jennie Stenerhag, Falu CK.

Det var ösregn och gyttjebad när den femte upplagan av Engelbrektsturen skulle avgöras. Men det hindrade inte Jennie Stenerhag, Falu CK, och Alexander Wetterhall, Skara CK, från att dominera i sina respektive elitklasser under tävlingsdagen.

Stenerhag gick i mål på 2:35:59, drygt två och en halv minut före klubbkollegan Hanna Bergman.

- Jag hade bra flyt i leran. Jag har kört rätt mycket tävlingar i sådant skitväder, så jag kände nästan att det var till min fördel när regnet brakade loss, säger hon.

Summera loppet - vad avgjorde till din fördel?

- Det avgjordes ganska tidigt vid en av stigarna. Jag och Hanna körde tillsammans fram till den stigen, som kanske kom 15 till 17 kilometer in i banan. Där lyckades jag dra i från henne och sedan var det bara att köra på och aldrig slappna av förrän jag var i mål, säger Stenerhag.

Alexander Wetterhall hade inte samma vinstmarginal, men kom ändå en minut och 40 sekunder före tvåan Calle Friberg. Wetterhalls segertid fastställdes till 2:16:09.

- Det känns jättekul. Jag har varit här och kört två gånger tidigare, varav den ena gången för två år sedan så slutade jag trea. Den här gången försökte jag sticka tidigt och hade flyt då två konkurrenter fick punktering. Det fungerade bra för min del, så jag är jättenöjd.

Hur mycket ställde vädret till det?

- En hel del, eftersom det blev tungkört och åktiden blev längre. Men för min egen del var det egentligen bara bra, det går inte lika snabbt på stigarna då. Vanligtvis cyklar jag mycket landsväg och på dessa banor brukar det gå för fort för mig, men nu hängde jag med och var bara till min fördel, säger han.

Bland de lokala cyklisterna noteras Gunnar Bäckgren, Norbergs CK, som kom nia i motionsklassen H40 med tiden 2:34:54.

Pontus Eriksson, Norbergs CK, kom femma i klassen Herrar Sport med tiden 2:52:36.

I klassen pojkar 10-12 vann Gabriel Narkiniemi, Norbergs CK, överlägset med tiden 1:48:43, drygt 22 minuter före tvåan.

Johannes Lundberg, Norbergs CK, kom tvåa i pojkar 13-14, med tiden 1:40:31 medan Ella Wallin, Norbergs CK, kom trea i klassen flickor 15-16 med tiden 2:25:44.

Mer läsning

Annons