Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltagarrekord på Engelbrektsturen

Den femte upplagan av Engelkbrektsturen blev unik på fler än ett sätt.Först öppnade sig himlen totalt – och sedan slog tävlingen nytt deltagarrekord.- Vi får vara jättenöjda, eftersom det här går väl till historien som en av Långloppscupens lerigaste deltävlingar någonsin, säger tävlingsledaren Kicki Wallin till Fagersta-Posten.

Annons

Regnet vräkte ner över Norberg under söndagen då den femte upplagan av Engelbrektsturen gick av stapeln. Ovädret skapade ett gyttjebad utan dess like på många håll och kanter av den nya tävlingsbanan och cyklisterna fick slita rejält för att ta sig fram längs stigarna i Klackberg och Nordansjö.

Men det var inget som hindrade tävlingens deltagare – åtminstone inte på förhand. För med en timme kvar till tävlingsstarten stod det klart att Engelbrektsturen hade fått slagit rekord i antalet deltagare – 979 stycken.

- Det måste vi vara väldigt nöjda med, eftersom regnet slog som spön i backen. Vi hade ungefär 100 efteranmälningar, så det är jag väldigt nöjd med, säger Kicki Wallin.

Och faktum är att fördelningen såg ut som så att bara 19 stycken anmälde sig under det första efteranmälningstillfället, på lördagen. Resten anmälde sig under tävlingsdagens morgon, mellan 8.00 och 10.00 – när ovädret var som mest påtagligt.

- Vi trodde inte att det skulle komma så många som det gjorde under tävlingen. Och att så många kom till start också var helt fantastiskt.

- Vi får helt enkelt vara jättenöjda, eftersom det här går väl till historien som en av Långloppscupens allra lerigaste deltävlingar någonsin, säger Wallin.

Summera tävlingen?

- Det har varit ett väldigt lyckat arrangemang och där vill jag rikta ett stort tack till alla funktionärer som har ställt upp och hjälpt till, samt till alla i Norberg som har haft överseende med att vi tar plats och stänger av vägar till höger och vänster. Det känns lyckat, jag är supernöjd.

Inför tävlingen hoppades Wallin på tusen deltagare. Frågan är om det sker nästa år i stället.

- Helt klart, det siktar vi på. Med lite bättre väder så hoppas vi på det.

Varför tror du att så många dök upp trots kaosvädret?

- Jag vet inte. Men jag vet att det finns ett väldigt stort motionsintresse, framförallt bland cyklister, säger Wallin.

Mer läsning

Annons