Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby direkt i VLT-cupen

Norberg/Högfors FK och Heds IF möts på annandag påsk i den första omgången av VLT-cupen.
-Det är 50-50 vem som vinner, säger Heds tränare Kenneth Wester.

Annons

FOTBOLL. På annandag påsk spelas den första omgången, sextondelsfinalerna, i VLT-cupen.

Norberg/Högfors BK möter Heds IF på Fagerliden i Fagersta.

I och med att det skiljer en division mellan lagen har Heds IF en handikappstraff. Något som kan behövas, enligt Heds tränare Kenneth Wester.

-Det ser lite halvrisigt ut kan jag säga. På pappret har vi 20 man men det är inte mer än tio som är igång och tränar. Vi får hoppas att det blir bättre nu när vi ska börja träna utomhus. Tränar alla har vi ett bra lag.

Han tror på en jämn match mot Norberg/Högfors.

-Eftersom vi har en straff borde det i alla fall vara 50-50 vem som vinner.

-Jag har ingen aning vad det är för kvalitet på dem men det skiljer inte så mycket mellan sexan, sjuan och åttan. Det är först i toppen av femman och i fyran som det blir lite mer fotboll, fortsätter han.

Hur viktig är cupen för er?-VLT-cupen är bra, man får lite extra träningsmatcher. Det är kul att få möta lag från lite högre divisioner.

Norberg/Högfors tränare Per-Åke Dömstedt tror också på en öppen historia.

-Jag tror att det kommer bli tufft, det är tillfälligheter som kommer att avgöra, det blir ofta så in en sån här match som gäller lite. Det är alltid en bonus att gå vidare till nästa omgång i VLT-cupen, säger han med förra årets 1-9-förlust mot IFK Västerås i åtanke.

Det är på mittfältet matchen mot Hed kommer att avgöras, tror han.

-Kan vi bara knyta till på mitten tror jag att våra chanser är stora. Vi får försöka spela det vi är bra på, utnyttja våra bästa spelare.

Övriga lokala lag som går in i VLT-cupen på måndag är Skinnskattebergs SK som möter division 6-laget Dingtuna GIF på bortaplan, samt Virsbo IF som spelar hemma mot nyblivna division 5-laget Västerfärnebo AIK.

Annons