Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbydags igen för FAIK

"Det är en bra känsla i truppen".

Annons
Erik Fredriksson gjorde ett av mål när FAIK besegrade Avesta med 6–2.

Den ordinarie säsongen går mot sitt slut för Fagersta AIK. Bara fyra matcher återstår, och sedan väntar playoff.

I kväll är det dags för säsongens fjärde derbymatch mot Avesta. Och det på hemmaplan.

FAIK har vunnit två av de tre derbyn som spelats mot Avesta den här säsongen. Förra derbyt på Fagerliden slutade 6–2. Bland annat efter mål i boxplay av lagkapten Erik Fredriksson. Då noterade FAIK även säsongens bästa publiksiffra med 524 personer. FAIK är serien bästa publiklag med ett snitt på 313 personer. Efter Fagersta följer Köping, 295, och Hedemora 191.

– Det är bra känsla i truppen inför matchen. Alla spelare är tillgängliga och nu hoppas vi på lite mer derbykaraktär på den här matchen, säger tränaren Mikael Holmqvist.

Så spelas playoff

Vägen till division 1 är lång. Först väntar playoff i två steg innan det är klart vilka lag som får chans att spela i kvalserien till ettan.

Deltagande lag i playoff 1 är lag 1-5 samt högst rankade sexa från division 2 västra A, B och C. Totalt 16 lag som rankas från ett till 16 beroende på hur många poäng laget tagit i grundserien. Så laget som rankas som etta möter lag 16, tvåan möter lag 15 och så vidare. I dagsläget skulle det innebära att FAIK, som just nu är näst bästa etta efter Valbo, som leder västra A, får möta Hallsberg i playoff 1. I västra C toppar Munkfors tabellen.

Playoff spelas i bäst av tre matcher. Alla matcher ska avgöras, om så behövs med fem minuters förlängning och eventuellt straffar. Förlängningen spelas med fyra utespelare. Bäst rankat lag spelar hemma-borta-hemma. Speldagar är onsdag 11 februari, fredag 13 februari och 15 februari. Segrarna i playoff 1 är klara för playoff 2.

Till playoff 2 görs en ny ranking så att bäst rankat lag möter sämst rankat lag igen.

Speldagarna är onsdag 18 februari, fredag 20 februari och söndag 22 februari.

Segrarna i playoff 2 är klara för kvalserien till division 1.

Mer läsning

Annons