Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbydags – så säger bossarna

Jublet har lagt sig efter Skinnskattebergs avancemang till division 4 nästa år. Och nu väntar heta derbyn mot Fagersta Södra. Så här säger klubbarnas respektive ordförande om förutsättningarna.

Annons
Ingvar Johansson, Fagersta Södra, och Peter Jakobsson, Skinnskatteberg.

Skinnskattebergs ordförande Peter Jakobsson jublade ikapp med laget när slutsignalen ljöd på Masbo IP i lördags. Då stod det klart att SSK tog steget upp till division 4 som seriesegrare.

Senast SSK mötte Fagersta Södra i seriespel var 3 oktober 2009. Då vann SSK med hela 4–1. Men trots det ramlade laget ner till division 5.

Nu kan dock Peter Jakobsson Jakobsson se fram emot heta derbyn mot Fagersta Södra igen.

– Att möta Södra är bara jätteroligt. Det är ett lyft för fotbollen i norra länsdelen att det händer något utöver det vanliga, säger han.

Finns det någon nackdel att möta Södra?– Nej, jag kan inte se någon nackdel över huvud taget. Historiskt har det varit en frostig relation, men den tiden är förbi.

Även Södras ordförande Ingvar Johansson ser fram emot derbyna mot rivalen.

– Det är alltid roligt med derbyn. Det är bara fördelar och det brukar komma mycket folk, säger Johansson.

Kommer det att innebära ett ekonomiskt tillskott för er?– Ja, det blir ju alltid mer folk på ett derby. Det kommer att komma mycket Skinnsbergsfolk när vi har hemmamatch. Och det blir likadant när Skinnsberg spelar hemma, då kommer säkert mycket Fagerstafolk dit.

I fjol lämnade den vindsnabbe anfallaren William Klasén SSK för Södra. Efter den övergången har nu klubbarna kommit överens om en deal om det är så att någon spelare vill lämna för den andra klubben.

– Vi och Södra har sagt att vi ska ge varandra ett löfte. Är det så att någon klubb ska dra i någon spelare så ska vi pratas vid innan vi tar kontakt med spelaren, säger Peter Jakobsson.

Mer läsning

Annons