Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är ett stort misslyckande"

När väl Finspång förlorade hade Västanfors chansen att ta in poäng i tabellen. Men laget fick bara oavgjort mot Eskilstuna.
Och nu kan VIF med största sannolikhet vinka adjö till allsvenskan.

Annons
Västanfors tappade poäng mot Eskilstuna igen.

Klockan hade passerat 90 minuter i Eskilstuna och Västanfors gick för ett segermål. 3–3 stod det på resultattavlan. Fredrik Andersson satte fart på kanten och slog in en hög boll till Robin Rebermark. På volley satte han bollen i mål.

Men jublet satte sig i halsen. Rebermark var offside. Målet dömdes bort. Västanfors tappade poäng. Och drömmen om allsvenskan försvann nu helt.

– Vi måste inse att det inte går nu. Vi kommer inte komma till något kval i år, säger Robin Rebermark.

Är det ett misslyckande?– Ja, det tycker jag. Det är klart att vi är besvikna, vi hade ju kvalet som målsättning. Nu får vi bara spela av den här säsongen och börja tänka på nästa säsong.

Petter Andersson var lika besviken efter poängtappet. Inte heller han tror att Västanfors spelar i allsvenskan nästa säsong, eller ens kniper andraplatsen för att gå till kval.

– Det går fortfarande. Vi behöver vinna resten och Finspång behöver torska resten, säger han.

Men är det realistiskt?– Nej, det är det faktiskt inte. Men det är som man brukar säga, hoppet är det sista som överger en.

Är det ett misslyckande för laget?– Ja, det är det. Det är ett stort misslyckande med tanke på det lag vi har och den försäsong vi hade. Då är det ett väldigt misslyckande. Vi har haft bra go i laget och trott på oss själva. Men vi har spelat bort oss själva. Vi tar en poäng av fyra mot Eskilstuna som inte är ett bra bandylag ... vi har oss själva att skylla.

I matchen mot Eskilstuna fick också Västanfors en riktig mardrömsstart. Hemmalaget satte tre mål på knappt 25 minuter, varav två hörnmål som satt klockrent högt upp i Västanfors mål.

Västanfors ägde matchen, men hade som så många gånger förut den här säsongen svårt att sätta dit sina lägen.

– Vi hade bollen hela tiden. De rörde bollen tre gånger och gjorde tre mål, säger Petter Andersson.

Upphämtningen kom i alla fall i gång. Rickard Hettman satte 3–1 innan Robin Rebermark först gjorde 3–2 i slutet av den första halvleken och sedan 3–3 i den 67:e minuten. Och VIF hade bud på mycket mer.

– Vi hade hela matchen och kom till många chanser. Men vi satte inte dit lägena, säger Rebermark.

Mer läsning

Annons