Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns inget stopp på Maståget

Masarna klådde upp Lejonen på deras hemmaarena.

Annons

Lejonen borta är en av säsongens svåraste matcher.Det märktes inte när succélaget Masarna gästade på tisdagskvällen.Nykomlingen från Avesta vann med 51–39 sedan samtliga förare tagit minst en heatseger vardera.

Inget tycks kunna stoppa Masarna för tillfället. Lejonen, som vann säsongens två första hemmamatcher komfortabelt hamnade omgående på efterkälken mot Masarna.

Efter en inledande trepoängare från Przemyslaw Pawlicki följde Linus Sundström och Ludvig Lindgren upp med 4–2 i det första reservheatet. Lindgren var sedan med och tog Masarnas första femetta i matchen tillsammans med Joonas Kylmäkorpi i det femte heatet.

Första gången som Lejonen tog fler poäng än Masarna i ett heat var i det åttonde då laget toppade. Stjärnduon Nicki Pedersen och Chris Holder tog en femetta och krympte avståndet till fyra poäng, 22–26. Masarna replikerade omgående när Kim Nilsson och Pawlicki säkrade en femetta mot Pedersen/Peter Karlsson.

–Vi trummar på som vi har gjort i alla matcher. Även fast vi åkte på en femetta i baken så dunkade vi tillbaka med en femetta direkt, sa Masarnas lagledare Andreas Sundin till Radio Avesta i paus efter tio heat,

– Tio poängs ledning i paus känns jäkligt bra.

Och efter paus ryckte Masarna ytterligare mot ett blekt hemmalag som bland annat misslyckades med en toppning i det tolfte heatet.

Noterbart är att samtliga sju förare i Masarna fick vinna heat. Allra bäst var Przemyslaw Pawlicki som tog full pott, 14+1.

I och med segern befäster Masarna sin serieledning. I nästa omgång, på tisdag, möter Masarna tvåan Piraterna på hemmaplan i en tidig seriefinal.

Poäng, Lejonen:

Lejonen–Masarna 39–51Nicki Pedersen 13, Chris Holder 11, Peter Karlsson 6, Pontus Aspgren 5, Kenneth Bjerre 3, Mathias Thörnblom 1, Anders Thomsen 0.

Masarna: Przemyslaw Pawlicki 14, Joonas Kylmäkorpi 8, Kryzysztof Kasprzak 7, Linus Sundström 7, Ludvig Lindgren 6, Leon Madsen 5, Kim Nilsson 4.

Publik: 1666.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons