Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det sämsta jag har varit med om"

Tappade bollar, stillastående spelare och ett försvar som vägrade spela kollektivt. Skinnskatteberg hade ingen bra kväll hemma mot Gideonsberg. Till slut blev det hela 5–3 till bortalaget.

Annons

När Gideonsberg med drygt tio minuter kvar av matchen gjorde 5–2 fick publiken på IP Hedströmmen nog. I protest mot det icke existerande spel hemmalaget visade upp ställde publiken sig upp och lämnade läktaren.

Skinnskattebergs tränare Patrik Parkatti hade inte mycket att säga efter den spelmässiga utskåpningen. Men hans få ord var desto starkare:

– Det här var det sämsta jag har varit med om som seniortränare, suckar han.

Skinnskatteberg fick en mardrömsstart och släppte in 1–0 efter bara minuten spelad. Chocköppningen gjorde att hemmalaget inte fick i gång något spel och bjöd i stället in Gideonsberg till att spela runt bollen. Bortalaget dominerade spelmässigt samtidigt som Skinnskatteberg inte fick bukt på sitt spel. Gång på gång tappade man bollen vid enkla mottagningar, slarvade i passningsspelet och kommunicerade dåligt – framför allt i försvaret.

– Vi pratade om att säkra upp försvaret och att jobba tillsammans. Men det blev tvärtom.

Kan man sätta fingret på vad det handlar om?

– Dålig inställning. Gideonsberg vann rättvist. Jag är hemskt besviken, säger Parkatti.

Mikael Ernebrink lyckades ändå, som en blixt från klar himmel, språngnicka in 1–1. Målet gav lite hopp till SSK, men lyckan och hoppet blev kortvarigt. Bara knappt tio minuter senare slogs en lång djupledsboll till en GIF-anfallare som i farten fintade bort högerbacken Robin Engberg och iskallt placerade in 2–1.

I halvtid var SSK alltså bara ett mål efter. Men spelet de hade visat upp i den första halvleken var många gånger sämre.

– Han (Parkatti) var vansinnig i halvtid. Vi vet inte själva varför vi spelar så här. Ingen tog jobbet, säger en uppgiven Mikael Ernebrink.

Tidigt i den andra halvleken gjorde Ernebrink sitt andra mål för kvällen när han stillastående, utanför straffområdet, fick på en drömträff och satte bollen i det bortre krysset.

Hopp om en poäng för SSK? Icke. I stället sjönk laget ihop och bjöd in de snabba bortaanfallarna. Trötta ben gjorde att försvaret inte hängde med, och 3–2 och 4–2 kom inte långt senare. Trots de många bortamålen gjorde Tony Oskarsson i målet flera klassräddningar och höll siffrorna nere.

– Målen vi släppte in var inte försvararnas fel. Vi tappade bollen längre upp på planen, och i helt fel lägen, säger Oskarsson.

När publiken hade gått efter 5–2 satte Emil Johansson reduceringen till 5–3. Men målet var inte mycket att glädjas åt. Förlusten sved rejält för Skinnskatteberg.

Annons