Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det svartnade för ögonen"

Förlusten mot Hallstahammar kan ha varit Johan Hagelins sista match i Fagersta Södras målvaktsställ. Men nu kan det bli en fortsättning i klubben i alla fall.

Annons
Johan Hagelin kan ha gjort sin sista match i Fagersta Södra.

Fagersta Södra förlorade mot Hallstahammar hemma på Onsjövallen 30 augusti. Två dagar tidigare bröt målvakten Johan Hagelin lillfingret på träningen – men fortsatte spela i alla fall.

– Det låg snett, så jag drog det rätt. Jag trodde bara att det hade hoppat ur led. Men på fredagen hade jag så ont på jobbet att jag knappt kunde greppa något. Jag åkte till akuten och de såg att det var brutet, säger Johan Hagelin.

Trots det ringde han dåvarande tränaren Khoa Mai och sa att han ville försöka spela mot Hallsta. Det höll till 52:a minuten, då Hallsta fick straff. Bollen gick i mål, men Hagelin var på den med handen.

– Bollen träffade bara lillfingret. Det svartnade för ögonen och gjorde så jäkla ont.

Var det ett misstag att spela?– Jag vet inte. Men facit i hand var det inte så bra för mig. Men jag kunde ju stå ut med smärtan.

Direkt efter straffen annonserade dock Hagelin att han inte kunde fortsätta matchen. Daniel Hedlund byttes in i stället – och det var förmodligen Hagelins sista match i Södratröjan.

– Jag vet inte om det är värt att riskera något med tanke på tabelläget. Det är bättre att spela in ett lag till nästa år.

Hagelin deklarerade tidigt på säsongen att det inte skulle bli någon fortsättning i målet i Fagersta Södra. Nu kommer fokus i stället ligga på det nyanlända barnet i familjen och även jobbet.

Men han kan inte garantera att sejouren i Fagersta Södra är helt slut.

– Jag vet inte om jag ska stanna och hjälpa till på något vis. Det är ett önskemål föreningen har. Det ställer jag mig inte helt negativ till. Det kanske är ett naturligt steg att kunna hjälpa till på det viset.

Mer läsning

Annons