Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det trodde nog ingen på läktaren..."

Fagersta AIK såg ut att gå mot en klar seger. Men Köping ville annat i den tredje perioden och kvitterade till 4–4. Då visade FAIK styrka och satte två puckar till slutresultatet 6–4.– Det trodde nog ingen på läktaren, säger tränaren Mikael Holmqvist.

Annons
FAIK slog hittills obesegrade Köping HC med 6-4.

FAIK fick en drömstart i toppmatchen mot obesegrade tabellettan Köping HC. Martin Hällströmer slog till två gånger om och när Erik Fredriksson efter 19 minuter i den första perioden gjorde 3–0 såg det ljust ut.

Men Köping jobbade sig tillbaka in i matchen. I den tredje perioden tog det bara 41 sekunder. Sedan hade Köping kvitterat till 4–4.

– Vi bjöd in dem och tog lite för stora avstånd i egen zon. Vi visste att de skulle sätta press på oss och lägga puckar på mål. Det blev lite stillastående och helt onödigt gjorde de två mål, säger Mikael Holmqivst.

Direkt efter kvitteringen tog Holmqvist timeout och sa några väl valda ord till spelarna. Men det var inte läge att ryta till. Tvärtom.

– Det var mer att jag försökte lugna ner grabbarna. De var ganska skärrade hela laget.

Och det lugnet tände FAIK. Med drygt tio minuter kvar satte Jesper Andersson 5–4. Och när Köping tog ut målvakten i jakten på ännu en kvittering avgjorde Dennis Gustafsson till 6–4 i öppen kasse med tio sekunder kvar av matchen.

– Efter 4–4 studsade vi tillbaka och visade en otrolig moral och krigade oss till den här vinsten. Det trodde nog ingen på läktaren att vi skulle orka, säger Holmqvist.

På söndag möter FAIK tabelljumbon Ludvika HC, som efter sex spelade matcher fortfarande står på noll poäng. En enkel match på Fagerliden? Inte om man får tro Holmqvist.

– Vi måste ha fullt fokus, det är stenhårda matcher hela tiden. Det går inte att slappna av och tro att det går enkelt. Det kommer det inte att göra. Vi ska ha samma krigarhjärta på söndag.

Målskyttar: Martin Hällströmer 2, Erik Fredriksson 2, Jesper Andersson, Dennis Gustafsson.

Läs mer: Martin Hällströmer bröt sin måltorka och gjorde de två första viktiga målen för FAIK. Läs i fredagens tidning om hans lättnad efter att äntligen ha fått hitta kassen efter 247 spelade minuter.

Annons