Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vill FAIK-tränaren se i kväll

”Vi har börjat testa lite olika uppställningar. Bland annat i powerplay”.

Annons

Det är dags för Fagersta AIK:s tredje träningsmatch. Den spelas på fredagskvällen hemma på Fagerliden och för motståndet svarar Smedjebackens HC.

– Det jag vill se nu, är att vi får upp farten, säger FAIK-tränaren Ulf Hedberg.

Under förra vecko-slutet inledde Fagersta AIK träningsspelandet. Då med två matcher under lägret i Leksand, matcher som slutade med förlust mot Malung, 2–6, och vinst mot Häradsbygden, 6–1.

– Vi tappade några pass på is när isen inte var klar. Så vi har kört på ganska hårt nu, och kommer att göra så, säger Ulf Hedberg.

– Det jag vill se nu är att vi får upp farten. Men det kommer säkert.

Av spelarna i truppen saknas Oskar Carlsson, Samuel Törnkvist och Erik Andersson. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

– Vi har börjat testa lite olika uppställningar. Bland annat i powerplay. Och jag börjar få ganska klart för mig hur det ska se ut, säger Hedberg.

Planen är att FAIK ska möta division 3-laget Smedjebacken även fredagen den 23. Men det är inte säkert att den matchen blir av.

– Smedjebacken hade tydligen problem med att många spelare är borta då. Så vi får se om det blir någon match. Men vi jobbar för att få till ytterligare två träningsmatcher, förutom de som redan är klara. Vi får se hur det lyckas, säger Hedberg.

Seriespelet startar söndag den 23 oktober, och då möter FAIK Hallstahammar på hemmaplan.

Läs mer: Här finns spelprogram för division 2, västra, B

Annons