Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domaren sågas efter Södras tapp

Fagersta Södra hade chansen att ta över serieledningen. Men i matchens sista minut kvitterade Irsta till 2–2. Och Khoa Mai var allt annat än nöjd med domarinsatsen.– Han har inte stake nog att blåsa, säger Mai.

Annons

Klockan tickade upp mot 90 minuter på Klinta IP och Fagersta Södras Johan Adamsson hade tio minuter tidigare gjort 2–1 efter ett mönsteranfall. Det lutade mot en trepoängare och en övertagen serieledning. Då fick Irsta frispark utanför straffområdet.

– Jag vet inte var domaren hittade den. Det kändes väldigt snöpligt. Men det var en bra slagen frispark, suckar Södras tränare Khoa Mai.

Frisparken var så bra att den satt klockrent bakom Daniel Hedlund i målet. 2–2 i den 90:e minuten var ett faktum.

Men Södra hade inte gett upp. Man satsade allt på ett kort och skickade upp bollen i straffområdet efter avspark. Sebastian Jansson fick tag i bollen – och föll. Men utan åtgärd från domaren. Ett beslut som inte

delades av Mai.

– Först och främst hittade han frisparken (2–2-målet) från ingenstans känns det som. Och jag tycker att det är en solklar knuff i straffområdet. Det både syntes och hördes att det var kontakt. ”Sebbe” flög som en vante. Han (domaren) har inte stake nog att blåsa.

Södra fick alltså nöja sig med en poäng mot bottenlaget Irsta. Och det sved rejält för laget. För samtidigt förlorade IFK Västerås hemma mot Hallstahammar. Vid seger hade alltså Södra gått upp i topp i tabellen.

Läs mer: Vad tyckte egentligen Mai om Södras arbetsinsats efter det sura poängtappet? Läs i måndagens FP.

Annons