Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dominant cupseger för Västanfors

Det var inget större snack om saken när Västanfors klev in i WT Cup i Uppsala. Laget gick obesegrade genom turneringen och vann till sist finalen med 4-2.

Annons
Fredrik Rydberg blev hattrickskytt i finalen.

Fyra segrar, en oavgjord, och en målskillnad på 21-8. Västanfors var dominanta när laget tog hem segern i WT Cup som avgjordes i Uppsala i helgen.

I finalen besegrades Skutskär med 4-2, i en match där Fredrik Rydberg gjorde tre mål och Mattias Eriksson ett.

– Tanken var från början att vi skulle träna på vårt anfallsspel. Vi visste att det var passande motstånd för det från lägre divisioner, säger lagets tränare Alexander Zinkevitch, som tycker att laget gjorde det bra.

– Vi jobbade med att hitta olika alternativ och jag tycker att vi gick framåt en hel del. Samtidigt har vi mycket kvar att jobba på och det är vi medvetna om. Vi är nöjda med resultatet, vi fick åka mycket med boll och anfalla mycket.

Vad behöver ni jobba på?

– Vi har våra styrkor, först och främst att vi alltid gör saker med hög fart. Det vi kan utveckla lite till är att ha lite mer trygghet och våga hålla i bollen när vi spelar på deras planhalva.

Cupen innehöll utöver Västanfors lag från divisionerna under, och segern i cupen får därför sägas vara väntad.

– Utöver oss tycker jag att Helenelund var hyfsat bra också, och Skutskär som gick till final. De har ett fungerande spel, men inte i lika hög fart som vi har, säger Zinkevitch.

Med i Västanfors trupp till cupen fanns Tillbergalånen Emil Kaup och Niklas Engström, som blir kvar i truppen även fler matcher.

– Jag tycker att killarna skötte sig väldigt bra, de är bra förstärkningar för oss. Förhoppningsvis så blir de kvar över försäsongen, och sen får vi se.

Mer läsning

Annons