Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt möte med Europas elit

Cecilia Czarnecki från Norberg representerade i helgen Sverige när en Europacuptävling i triathlon för juniorer skulle genomföras. Tävlingen blev minst sagt händelserik för Norbergstjejen.

Annons
Cecilia Czarnecki.

På plats i Ungerska staden Tiszaujvaros fanns Europas 50 bästa juniorer på tjejsidan.

Majoriteten av deltagarna var 18-19 år gamla, ett undantag var den lovande tjejen Cecilia Czarnecki från lilla Norberg.

– Innan tävlingen var jag väldigt nervös. Jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Nervositeten släppte ganska mycket när en utav mina släktingar och hans kompis kom ner till Ungern för att kolla på mig, det var den bästa överraskningen någonsin, berättar Cecilia Czarnecki.

LÄS MER:  Norbergsjunioren kör triathlon i Ungern

När det var tävlingsdags så hängde Cecilia bra med under simningen och kom upp ur vattnet ungefär mitt i startfältet av de 22 andra deltagarna i hennes semifinal.

– Väl ut på cykeln så skulle jag såklart klanta till det genom att ramla direkt när jag skulle hoppa på cykeln, säger hon.

Efter bra cykling så lyckas hon jaga ikapp klungan framför henne och med mycket energi i kroppen så bestämmer hon, tillsammans med sin landsmaninna Ida Österman, för att bryta sig loss.

Då är olyckan framme igen och Ida Österman faller med cykeln och tvingas sedan bryta tävlingen.

– Jag hade då fått mig en lucka ned till de andra i gruppen så jag fortsatte i samma tempo, säger Cecilia Czarnecki.

Att ligga ensam på cykelsträckan tär mycket på krafterna då man inte har någon att dela vindmotståndet med. Så när det var dags för löpningen var Cecilia sliten.

Klungan bakom jagade ikapp och hon slutade till sist på en 22-plats av 24 startande.

Efter tävlingen var hon ändå nöjd med sin insats då hon visat att hon kunde hänga med de äldre triathleterna på både cykel och simning.

Hur var det att tävla i Ungern och Europacupen?

– Det var väldigt varmt och väldigt kul. Sedan var det väldigt mäktigt att få ställa sig på startlinjen med andra länder, säger hon.

Det här kanske var en morot till att träna ännu hårdare – vad händer nu för din del?

– Ja, verkligen. För tillfället så vill jag bara träna hur mycket som helst, men jag vet att det inte funkar så. Man måste träna kontinuerligt och på en lagom nivå för att minimera skaderisken, så mitt mål är att försöka ha mer kvalité på träningspassen.

Mer läsning

Annons