Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt slut på seriefinalen

Efter fyra heat hade Masarna plockat tre femettor. Men sedan blev det svajigt i Maslägret – trots experthjälp av Tony Rickardsson i depån.

Annons

Det var perfekta speedwayförhållanden på Brovallen under den sjunde omgången av elitserien som avgjordes på tisdagskvällen. Masarna tog sig an Piraterna i en riktig seriefinal.

– Masarna har ett topplag på den här banan. Men vi har gjort lite förändringar och vi får se hur långt det räcker, sade Piraternas lagledare, Stefan Andersson Skill innan matchen.

Masarna visade redan från start att de är starka på hemmaplan. Efter fyra körda heat hade Masarna plockat hem tre femettor och den enda piraten som hade lyckats slå hål på hemmalaget var världsmästaren Greg Hancock som tog tre poäng i tredje heatet.

Annars gick allting Masarnas väg under de första heaten och efter fem heat stod det 21–9 till hemmalaget. Och Tony Rickardsson var på plats i depån och gav tips till förarna.

–  Det betyder mycket för killarna att han är här, säger Andreas Sundin mellan heaten.

Men sedan började det skaka lite bland Masförarna. Och Pawlicki som har plockat flest poäng under flertalet matcher hittills i elitserien tog inte en enda trepoängare och i det tionde heatet körde han in som andre man bakom sin bror Piotr Pawlicki som kör för Piraterna.

Linus Sundström och Ludvig Lindgren som körde på reserven körde in ett par femettor och i det elfte heatet såg det ut som om Masarna skulle ta hem segern (38–28) när just denna duo såg starka ut i ovalen.

Men i de sista heaten närmade sig Piraterna mer och mer och i det fjortonde heatet stod det 43-41 till hemmalaget. Allt hängde då på Pawlicki och Kylmäkorpi och det hade räckt med en oavgjord poängkamp, men Greg Hancock och Piotr Pawlicki tog en första och en femetta och slog därmed Masarna på hemmaplan med 46-44.

Masarna–Piraterna 43–46

Masarna:

Przemyslaw Pawlicki 8 poäng

Kim Nilsson 6

Krzystof Kasprzak 1

Leon Madsen 6

Joonas Kylmäkorpi 6

Linus Sundström 11

Ludvig Lindgren 5

Piraterna:

Peter Kildemand 7

Scott Nicholls 6

Greg Hancock 12

Fredrik Engman 3

Piotr Pawlicki 11

Joel Larsson 0

Victor Palovaara 2

Publik: 4051

Mer läsning

Annons