Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömstart på U19-VM

Sverige körde över Norge i premiärmatchen.

Annons
Sverige fick jubla 15 gånger i VM-premiären.

Sveriges U19-damer fick en drömstart på VM i Belleville i Kanada. Det blev vinst med hela 15–0 (3–0, 5–0, 7–0) mot Norge i onsdagens premiärmatch.

– Vi höll tempot uppe, säger matchens lirare Annie Nilsson till innebandy.se.

Aldrig tidigare har ett innebandymästerskap spelats i Kanada, men det märks att sporten redan har blivit populär. I hemmanationens VM-öppningsmatch mot Japan satt över 3100 personer på läktarna, vilket är nytt rekord i U19-sammanhang.

Sveriges U19-damlandslag är regerande världsmästare, och jagar nu ett nytt guld. I den första gruppspelsmatchen mot Norge kom också första segern.

Fagerstatjejen Sofia Olander spelade i den svenska förstafemman tillsammans med Gabriella Strandberg, Annie Nilsson, Jonna Sjöberg och Ellen Svensson. Norbergstjejen Lovisa Hedin, som är målvakt, fick matchen från bänken.

– Det var en väldigt rolig match att spela, speciellt mot Norge som är vårt grannland. Det var mycket fart i matchen och vi höll tempot uppe, säger Annie Nilsson.

Just Nilsson, som utsågs till matchens lirare, gav Sverige en drömstart när hon satte både 2-0 och 3-0 redan i den första perioden.

Sveriges dominans fortsatte matchen igenom och Norge hängde inte alls med. Kanske blir det tuffare för Sverige i torsdagens match mot Slovakien, matchen börjar klockan 16.10 och direktsänds här

Läs mer: Turneringens officiella hemsida

Läs mer: Spelprogram för U19-VM

Läs mer: Matchfakta finns här

Annons